Român premiat internaţional pentru o SUPERFOTOGRAFIE făcută în Deltă

• publicat la: 17 noiembrie 2011
Român premiat internaţional pentru o SUPERFOTOGRAFIE făcută în Deltă

Alexandru Tomazatos, 22 de ani, masterand în anul II la Facultatea de Biologie din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi, a primit recent Premiul de Excelenţă la cea de-a 66-a ediţie a concursului internaţional de fotografie „College Fotographer of the Year”. La competiţia de înalt nivel organizată de Universitatea Missouri a statului Columbia (SUA), au participat 721 de studenţi pasionaţi de fotografie din întreaga lume.

Aceştia fac parte din 132 de colegii şi universităţi din 21 de ţări participante la concurs. Din exigentul juriu au făcut parte Alice Gabriner, senior editor la National Geographic, David Dilkey, staff photographer la National Public Radio, Lisa Krantz, staff photographer la San Antonio Express-News şi alţi grei din presa americană de profil. Premiul de excelenţă primit de român a fost acordat la categoria Feature. Iată şi povestea imaginii premiate, aflată de la studentul pasionat de biologie născut în Deltă Dunării la Sulina. „Documentez de mai mult timp viaţa din Deltă. Era o zi foarte călduroasă şi sătenii s-au adunat la canalul de apă unde veneau de obicei să facă baie. Una dintre femei a decis să îşi răcorească şi câinele”, a spus Alexandru. Pentru el acest concurs reprezintă o reevaluare a calităţilor sale.

„Este important acest premiu pentru că prin acesta ştiu unde mă aflu, el reprezintă o evaluare a muncii mele. Acest concurs este unul foarte dur întrucât la Missouri există cea mai veche şcoală de fotojurnalism din lume, juriul de asemenea a fost unul de înalt nivel cu profesionişti de talie mondială”, a spus Alexandru. Întrebat cum se simte acum după ce a cules primele roade ale muncii sale, tânărul masterand a răspuns că se simte în continuare student, un student care are în continuare de muncit, inclusiv în domeniul fotografiei.

Menţionăm faptul că Tomazatos a fost selectat în 2010 dintre numeroase alte persoane să participe la un masterclass de fotografie documentară –  „2010- noor Nikon masterclass in documentary photography”. Pentru a urmări şi alte imagini realizate de Alexandru accesaţi: http://www.tomazatos.ro/.

sursa jurnalul.ro

Lasati un comentariu