Treci la bucătăria fără foc! Vei arăta ca un star şi te vei feri de boli

• publicat la: 16 noiembrie 2011
Treci la bucătăria fără foc! Vei arăta ca un star şi te vei feri de boli

Ce au in comun Tina Turner, Demi Moore si Megan Fox? Toate arată incredibil de bine si strălucesc de sănătate. Secretul lor? Mănâncă alimente crude.

Adeptii bucătăriei fără foc, cunoscută ca si Dieta Raw, sustin că acest stil de alimentatie este mai apropiat naturei umane. Motivul? Alimentele supuse unor temperaturi mai mari de 40 de grade isi pierd aportul nutritiv.

„Dacă vrem să fim sănătosi, să avem energie si o imuniate crescută, atunci trebuie sa consumam alimente vii, neomorate prin fierbere, coacere sau prajire”, a explicat pentru Business24 Andreia Claudius, nutritionist sprecializat in bucataria fara foc.

Principiile bucatariei crude

Principiile alimentatiei fara foc sunt simple: fara carne, fara chimicale, fara zahar (se foloseste mierea de albina), fara alimente rafinate, fara alimente fierte, prajite, coapte sau produse lactate nepasteurizate.
Andreia Claudius sustine ca exista nenumarate feluri de mancare ce pot fi gatite dupa aceste principii.

Printre cele mai utilizate ingrediente se numara: legume, fructe, cereale, seminte, produse lactate, miere de albine, ulei presat la rece din floarea soarelui sau masline. De asemenea, se folosesc si condimente, precum: piper, sare, enibahar, coriandru, frunze de marar, leusten, patrunjel, sare de mare neiodata etc.

In bucataria fara foc, aragazul este inlocuit de mixer. Ingredientele de mai sus se amesteca in diferite proportii si combinatii, rezultand diferite preparate: ciorbe, ciftelute, sarmale, pizza, rulada de ciocolata, prajitura de mere si de dovleac, etc.

Celor care se simt speriati de o astfel de dieta, Claudius le recomanda sa incerce o cura de dezintoxicare de 10 zile folosindu-se de bucataria fara foc.

„Acestia observa prin experienta lor proprie transformarile minunate care au loc in starea lor generala”, mai spune nutritionistul.

Prevenirea si tratarea bolilor

Andreia Claudius spune ca a descoperit bucataria fara foc intr-un moment greu din viata sa, cand se confrunta cu o boala necunoscuta. Acest lucru se intampla in urma cu 22 de ani, iar mentorul sau a fost celebrul vindecator naturist Valeriu Popa.

„Sanatatea mea s-a imbunatatit considerabil intr-un timp relativ scurt, fortele mi-au revenit, intreaga mea fiinta emanand o stare de bine”, povesteste aceasta.

Cu ajutorul bucatariei fara foc pot fi prevenite si tratate majoritatea bolilor care afecteaza astazi omenirea: bolile de inima, circulatorii, bolile de ficat si chiar multe tipuri de cancer, mai sustine nutritionistul.

In strainatate, acest stil de alimentaie este foarte mediatizat, in Occident existand clinici specializate pe tratamentul bolnavilor cu alimente crude.

sursa bussines24

Lasati un comentariu