Turneu religios artistic

• publicat la: 11 noiembrie 2011
Turneu religios artistic

Cu binecuvântarea P.S. Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor şi nu în ultimul rând cu acceptul și încuviințarea Preasfințitului Părinte Siluan Episcopul românilor ortodocşi din Italia, corala universitară ,,Psalmodia Varadiensis”, dirijată de P.C. Conf. Univ. Dr. Mihai Brie, titularul disciplinei de Muzică bisericească și ritual de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Episcop Dr. Vasile Coman” a Universități din Oradea și membru al Uniunii Compozitorilor  și Muzicologilor din România, a înteprins un turneu religios artistic în cadrul Protoeriei de Modena, reprezentată de Prot. Dr. Costică Totolici.

Formația corală amintită a susținut cu pricepere și acurateţe artistică, dar și cu disponibilitate spre melosul bisericesc, o serie de concerte ,,a capella” ,dintre care amintim cele de la Catedrala Sfântul Grigorie de Nazians din oraşul Forli (Pr. Florin Haniş) Biserica Sfântul Augustin, Biserica Sfântul Bartolomeu (sediul parohiei ortodoxe a românilor din Modena). Și nu în ultimul rând la Catedrala Romano-Catolică unde a avut loc marele concert, care a atras numeroşi spectatori români şi italieni, precum și turiști care se aflau în vizită la Modena.

Autoritățiile responsabile române și italiene precum și publicul participant au răsplătit cu binemeritate aplauze interpretarea coralei românești din Țara Crișurilor, reînoind invitația de a reveni, pentru întregul ansamblu coral mixt, în primăvara anului viitor.

redactia

Lasati un comentariu