UDMR cere eliminarea „caracterului naţional al statului român” din Constituţie

• publicat la: 2 noiembrie 2011
UDMR cere eliminarea „caracterului naţional al statului român” din Constituţie

Deputatii UDMR au depus, marţi, un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei, prin care se elimină caracterul naţional al statului român, cu toate ca dispozitiile legii fundamentale privind caracterul national nu pot face obiectul revizuirii.

Articolul 1 din Constitutia actuală a României prevede, la alineatul 1, ca „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar si indivizibil”.

Conform amendamentului depus de grupul UDMR, articolul 1. (1) va avea următorul cuprins: „România este stat suveran si independent, unitar şi indivizibil”, scrie Adevărul.

Actuala Lege fundamentala a României prevede, la articolul 152 – (1) privind””Limitele revizuirii”, ca „dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii”.

sursa ziare.com

comentarii

de hohohoho la 2 noiembrie 2011 - 17:55

SA CEARA ASTA LA CONSTITUTIA LOR!!!! kk tilor!!!

de eniko b la 2 noiembrie 2011 - 18:14

Asta nu e in regula! de ce incearca sa schimbe ceva ce nu se poate schimba decat prin revolutie?
Ca sa se poata lauda catre electoratul maghiar ca ei se lupta pentru binele maghiarimii! Dar nu cred ca mie o sa-mi fie mai bine nici daca se modifica nici daca nu se modifica. Si daca tot nu se poate modifica, atunci de ce vor sa ne prosteasca?

de eu la 3 noiembrie 2011 - 09:46

Ca politicienii udmr va prostesc pe toti prostii de unguri,chiar si cei de la pcm cu EXCROCU ala da tokos(tokes laci).

de emil la 16 noiembrie 2012 - 22:48

ei bine, eu cer eliminarea udmr din parlament pentru ca nu este constituita legal ca formatiune politica si, prin urmare, nu are dreptul de a participa la alegeri!

de un roman la 17 noiembrie 2012 - 00:57

NOI toti ar trebui sa nu mai plecam capul la toate ineptiile si magariile acestor atentatori la unitatea si integritatea statului ROMAN.Sa nu le permitem dubla cetatenie pentru ca pe cea romaneasca o folosesc doar ca unealta impotriva statului roman si a romanilor.Mintile ,,luminate” ale marilor nostri politicieni sa nu mai faca mereu compromisuri in detrimentul interesului national doar de dragul de a guverna si sa tina mereu in brate adica in guvern si parlament aceasta mare tarfa care este Udmr-ul.
Sa nu uitam ca: CE S-A CASTIGAT CU SANGE SA NU SE NEGOCIEZE CU CERNEALA !!!

Lasati un comentariu