Urmează mai multe dezastre naturale, avertizează meteorologii

• publicat la: 20 noiembrie 2011
Urmează mai multe dezastre naturale, avertizează meteorologii

Expertii in meteorologie sunt extrem de ingrijorati de evolutia vremii la nivel global. Ei ii avertizează pe politicieni că planeta se va confrunta cu o situatie dramatică.

„Sunt meteorolog de 30 de ani, dar nu am mai văzut un an ca 2011”, a spus Jeff Masters, unul dintre reprezentantii specialistilor in domeniu, scrie Sott. Incalzirea globală, spun specialistii, va aduce in perioada următoare o situatie cu totul neprevazută.

Meteorologii atrag atentia asupra măsurilor care trebuie luate. Dacă se va actiona la timp, vor fi salvate multe vieti, iar pagubele financiare vor fi mai mici. Unele locuri de pe Terra vor deveni de nelocuit din cauza schimbărilor climatice severe.

Săptamâna aceasta, in Uganda, a avut loc o intalnire importanta a celor implicati in monitorizarea schimbarilor climatice.

Pierderi tot mai mari

„Pierderile economice cauzate de clima si dezastrele naturale sunt in crestere”, se arata in raportul oficial al intalnirii. Chiar si o mica schimbare de temperatura poate avea implicatii majore, este de parere Gerald Meehl, om de stiinta implicat in astfel de studii. Anul acesta, pagubele din SUA cauzate de vremea capricioasa au fost de un milliard de dolari.

Cei mai afectati sunt fermierii, caci ei se confrunta cu tot mai multe inundatii si secete in ultimul timp. Comunitatea stiintifica este inca divizata si dezbate problema incalzirii globale. Unii sustin ca ea nu ar fi provocata de oameni. In plus, ei sustin ca nu poate fi stabilita o legatura directa intre inundatii si schimbarile climatice.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu