Activităţi multiple la Werdnig Hoffman

• publicat la: 11 decembrie 2011
Activităţi multiple la Werdnig Hoffman

În cursul  săptămânii trecute, Asociaţia Werdnig Hoffman a luat parte la câteva activităţi cu implicare socială. Astfel,in data de 7 decembrie, asociatia a participat  forumul  „CIVICO” unde s-au dezbătut atât problemele intâmpinate de către ONG-uri la nivel local precum şi dezvoltarea unei colaborări caâ mai bune intre ONG-urile din Carei. Pentru realizarea acestui obiectiv, Direcţia de Cultură Carei a propus realizarea unui website  unde se vor  regăsi toate ONG-urile şi astfel se vor putea urmări activităţile desfăşurate de acestea.

Totodată,in data de 8-9 decembrie, Asociaţia Werdnig Hoffman a participat la celebrarea Zilei Persoanei cu Handicap, invitată fiind de către Asociaţia Handicapaţilor Fizici Satu Mare. La aceasta zi,in afara de celebrarea persoanei cu handicap şi punerea in evidenţă a unor poveşti de succes, s-a dezbătut şi tema integrării persoanelor cu handicap fizic pe piaţa muncii. Au fost prezentate şi câteva studii realizate pe un eşantion destul de mare, organizate in judeţele din nord-vestul ţării, centrul ţării, sudul ţării precum şi in capitală. Studiile au arătat că doar 11% din persoanele afectate de un handicap fizic ocupă un loc de muncă.

Au fost prezentate participanţilor şi beneficiile de care au parte angajatorii precum si beneficiile pe care le au persoanele cu handicap fizic angajate. Din studiile efectuate a mai reieşit şi lipsa educaţiei adecvate a persoanelor cu un handicap fizic, astfel că peste 50% din cei care au luat parte la aceste studii au doar studii minime. Ziua s-a terminat cu o gală festivă la care au participat ca invitati cei de la ansamblul „Cununiţa” cu  colinde de Crăciun.

Veres Robert

Lasati un comentariu