Amenzi mai mari pentru şoferii indisciplinaţi şi agresivi. Anul 2012 ar putea aduce un nou Cod Rutier

• publicat la: 27 decembrie 2011
Amenzi mai mari pentru şoferii indisciplinaţi şi agresivi. Anul 2012 ar putea aduce un nou Cod Rutier

Începutul de an ar putea aduce şoferilor un nou  Cod Rutier şi amenzi mai mari. Astfel, şoferii care depăşesc viteza legală cu mai mult de 60 de kilometri sunt pasibili de o amendă de 7.000 de lei. La fel de mult primesc şi cei care circulă pe contrasens. Prevederile din noul Cod sunt dezbătute în comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor.

Cele mai drastice sancţiuni le vor primi şoferii care circulă pe contrasens şi care depăşesc viteza legală cu mai mult de 60 de km/h. Pentru aceştia, poliţiştii vor să le dea până la 100 de puncte amendă, adică 7.000 de lei. Un punct de penalizare este echivalentul a 10% din salariul minim pe economie.

Una dintre cele mai importante propuneri se refera la introducerea noţiunii de „comportament agresiv”. Aceasta a fost definită ca fiind „efectuarea în mod voluntar a unor manevre excesive în timpul conducerii, de către un conducator de autovehicul, prin care acesta pericliteaza siguranţa circulaţiei”. Pentru şoferii agresivi vor fi prevăzute amenzi foarte mari.

Noul cod introduce restricţii şi pentru motoscutere. Dacă deputaţii vor vota noile reglementări, din ianuarie, cei care vor să conducă un moped, trebuie să dea examen.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu