Atenţionare de călătorie Spania

• publicat la: 28 decembrie 2011
Atenţionare de călătorie Spania

Greva piloţilor companiei aeriene IBERIA şi a lucrătorilor companiei de transporturi feroviare RENFE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească în Spania pe 29 şi 30 decembrie 2011 că vor avea loc două greve, respectiv cea a piloţilor companiei IBERIA şi a lucrătorilor companiei de transporturi feroviare RENFE.

Cetăţenii români nu sunt direct afectaţi de greva piloţilor IBERIA, deoarece compania nu operează zboruri către/dinspre România, însă pot fi afectaţi acei cetăţeni români care zboară cu această companie fie în interiorul Spaniei, fie pe rute transatlantice cu plecarea de pe teritoriul spaniol.

Astfel, cetăţenii români care au bilete pentru a zbura în ziua de 29 decembrie cu avioanele IBERIA în direcţia Miami, Bogota şi Buenos Aires trebuie să ia legătura din timp cu această companie, prin intermediul site-ului de internet www.iberia.es

<http://www.iberia.es/>  .

De asemenea, vor fi afectate alte zeci de zboruri europene ale companiei Iberia. Lista completă a zborurilor anulate poate fi consultată pe site-ul www.iberia.es  <http://www.iberia.es/>  şi accesând link

http://grupo.iberia.es/content/GrupoIberia/Noticias/Sala%20de%20Prensa/2011/Documentos/Vuelos%20cancelados-29%20dic.pdf

În ceea ce priveşte greva de vineri, 30 decembrie 2011, în sistemul de transportferoviar  RENFE, vor fi afectate mai mult de 100 de trenuri de mare viteză.

Cetăţenii români care intenţionează să utilizeze acest mijloc de transport trebuie să se adreseze celei mai apropiate agenţii RENFE fie pentru relocare în alte trenuri, fie pentru a li se pune la dispoziţie mijloace alternative (autocar, avion). Mai multe informaţii sunt disponibile accesând link-ul

http://www.renfe.com/viajeros/index.html

Cele două companii naţionale IBERIA şi RENFE au luat măsurile necesare, astfel încât cetăţenii care doresc să călătorească în aceste zile să fie cât mai puţin afectaţi de efectele acestor greve.

În vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români interesaţi să se informeze în prealabil la operatorii de transport aerian, sau să consulte paginile de internet ale celor două companii.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe cetăţenii români să consulte periodic pagina web a instituţiei: www.mae.ro, rubrica Sfaturi de călătorie  – Alerte de călătorie, unde se regăsesc informaţii actualizate cu privire la astfel  de situaţii.
redactia

Lasati un comentariu