Borbely, nemulţumit de tăierile de arbori şi slaba absorbţie a fondurilor europene

• publicat la: 21 decembrie 2011
Borbely, nemulţumit de tăierile de arbori şi slaba absorbţie a fondurilor europene

Tăierile ilegale de arbori si slaba absorbtie a fondurilor europene sunt principalele nemultumiri ale ministrului Mediului si Pădurilor, Borbely Laszlo, care a făcut sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, un scurt bilanţ al activităţii din acest an.

La capitolul satisfacţii, a enumerat programul „Casa Verde” şi pistele pentru biciclişti.

„Una dintre nemultumirile mari este că nu am reusit sa absorbim mai multe fonduri europene, desi, trebuie să spun că după semnarea contractului autoritatile locale au obligatia de a implementa proiectele si nu ministerul. Totusi, este un esec in acest an.

Al doilea este tăierile ilegale. Deşi am intervenit mai puternic, am avut descinderi impreună cu Poliţia, cu Jandarmeria, este loc de mai bine”, a spus Borbely Laszlo.

El a mai menţionat in context că Ministerul Mediului doreşte să inăsprească legislatia incepând de anul viitor, pentru a-i pedepsi mai drastic pe cei care taie ilegal arbori din păduri.

Potrivit propunerii legislative, va fi considerată infracţiune şi tăierea unui metru cub de lemn, nu de la cinci in sus, cum este in prezent. Referindu-se la capitolul realizări si satisfacţii, Borbely Laszlo a precizat că in Programul „Casa Verde” au fost inscrise 43.000 de locuinte in decurs de doi ani, in care s-au introdus centrale termice cu energie regenerabila.

Acesta a mai adăugat ca un proiect de succes, pe care il indrageste foarte mult, este cel de construire a pistelor pentru biciclisti, la acest capitol fiind 48 de proiecte din toata tara desemnate castigatoare.

„Vom continua acest proiect si anul viitor, cand vom porni si un program foarte mare, de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa in zonele rurale, care inseamna, cumulat – de la Fondul de Mediu si din imprumuturi externe – circa 2,8 miliarde de lei”, a mai spus Borbely Laszlo.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu