Caz şocant la un lot naţional! Umilit în România pentru că e… român! Bătut de unguri, de 1 decembrie

• publicat la: 14 decembrie 2011
Caz şocant la un lot naţional! Umilit în România pentru că e… român! Bătut de unguri, de 1 decembrie

Singurul jucător de naţionalitate română rămas în pregătire centralizată la lotul Under 16 a fost bătut şi umilit la Miercurea Ciuc chiar de 1 Decembrie.

Un incident petrecut pe 1 Decembrie la Miercurea Ciuc poate duce la desfiinţarea unui întreg lot naţional! La iniţiativa lui Octavian Morariu, COSR investighează un scandal cu tentă şovină, petrecut la selecţionata Under 16 a României. Victimă, Cosmin Marinescu (15 ani), sportiv legitimat la Steaua.
Realitatea este şocantă: în pregătire centralizată cu naţionala de hochei Under 16 a României, reunită la Miercurea Ciuc în vederea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, găzduit de ţara noastră, a rămas un singur jucător de naţionalitate română. Şi acesta a părăsit însă temporar lotul, după ce a fost jignit şi lovit de colegii săi de naţionalitate maghiară. „Sunt patru români în lot, dar trei au plecat de la Ciuc, preferând să se pregătească la club din motive lesne de înţeles. Aceştia participă doar la turnee”, spun surse din hochei.

Incidentul a avut loc în vestiar, după antrenamentul de seară. „Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude”, scrie în memoriul trimis de sportiv prin intermediul tatălui său, Petruţ Marinescu. Pe 2 decembrie, jucătorul a părăsit lotul, iar tatăl său a anunţat imediat federaţia printr-o scrisoare.

sursa prosport.ro

comentarii

de Fotbalistu la 14 decembrie 2011 - 08:46

astai realitatea din pacate asemnea exemplare sovine ar trebuii definitiv excluse di viata sportiva,dar sa nu mergem pana la Miercurea Ciuc,la noi in judet la fotbal in liga a patra gasim nenumarate cazuri de sovinism de exemplu,La Babta nu are voie Ajf ul sa faca delegari numai arbitri cu nume romanesc cei unguri sunt recuzati si le-au spus daca cumva un arbitru cu nume unguresc va arbitra la ei acasa va fi linsat de spectatori,in timpul meciurilor echipele adverse nu au voie sa vorbeasca ungureste in caz contrar spectatorii intra pe teren au fost cazuri,La Berveni in timpul meciurilor este afisat si fluturat tricolorul Unguresc in timpul meciurilor spectatorii rostec fel de fel de strigate sovine la adresa echipelor Cu nume romanesc sau loa jucatorii cu acelas nume,este un lucru foarte grav de care stie si Sisi dar nu face nimic asemenea echipe trebuie excluse din campionat romanii si ungurii traiesc in armanie in aceeasi tara fara acesti agitatori aviz celor implicati!!!!!!!!!

de Gek la 14 decembrie 2011 - 14:20

Am auzit ca acum 2 ani in Berveni cica in fata scoli era pus drapelul ungurilor si in fata scoli scria mare si frumos:BIne ati venit in ungaria bagamias cv in ei

de jony la 14 decembrie 2011 - 14:34

da io am vazut cum o defilat cu steagurile maghiare in carei primaru cu tokes la deschiderea caminului de langa biserica reformata

de ramona la 14 decembrie 2011 - 14:47

In primaria CAREI nu poti sa te angajezi daca nu stii limba minoritatii maghiare din Romania si nu se mai sesizeaza presedintele Consiliului de Discriminare dar daca romanii procedau similar ajungea scandal european

de nelu la 14 decembrie 2011 - 19:27

Ei, asta-i tara noastra !? sau am dat-o deja pe gratis?

de perikle la 14 decembrie 2011 - 19:37

Pacat ca se intampla asa ceva, indiferent in ce domeniu, sport sau viata de zi cu zi. Spun eu, un ungur/maghiar.
Problema e ca acesti copii, de la parinti/adulti invata. Asa ceva se intampla din pacate si nu depinde de etnie ci mai mult, cred eu, de educatia parintilor si a celor din jur.

de :)) la 15 decembrie 2011 - 14:03

da adevarat o sa punem la fiecare meci steagul rosu-alb-verde ca noi suntem ungurii si nu traim in 1989 !!!!! Hajra Borvely !!! Tot asa este si la Capleni si suntem mandru ca avem curaj sa facem asta !!!!! Daca pentru cineva nu place puteti sa veniti la meci si o sa discutam :))

de :)) la 15 decembrie 2011 - 14:05

Ioahhh in afara de decebal si babta nu mai este echipa romana in liga a 4 a seria B. si nici nu trebe !!!

de IO mircea la 15 decembrie 2011 - 17:22

bai hajra berveni macar tu nu esti prost daca sti scrie ROMANESTE,dar intelegi ce scri?

Lasati un comentariu