Ce-au căutat românii pe Google în 2011

• publicat la: 17 decembrie 2011
Ce-au căutat românii pe Google în 2011

Bacalaureatul, noul iPhone, „Românii au talent“ şi Oana Zăvoranu au fost cele mai fierbinţi subiecte de discuţie pe internet.

Bilanţul de sfârşit de an al celor de la Google, în care sunt anunţate cele mai populare căutări pe internet, a inclus în acest an şi România. Zeitgeist (spirit al vremurilor), cum este denumit topul, arată că cele mai rapide creşteri ale anului 2011 le reprezintă interogările din divertisment, social-media şi tehnologie. La capitolul persoane cele mai căutate au fost Amy Winehouse şi Oana Zăvoranu.

Cel mai popular subiect al anului a fost Bacalaureatul, iar, în clasamentul emisiunilor, pe primul loc s-a situat „Românii au talent”. Topul realizat de cei de la Google arată că românii au fost interesaţi de călătorii, ştiri şi filme, dar şi de persoanele publice. „Această perspectivă, realizată pentru prima dată local, ne arată o imagine foarte utilă a spiritului vremurilor din România şi asupra tendinţelor emergente. Am vazut o ţară pasionată de divertisment, filme, sport şi călătorii. Am remarcat şi dorinţa puternică de a fi în mod constant la curent cu cele mai noi ştiri şi cele mai recente tehnologii”, a spus Dan Bulucea, directorul general al Google România.

Interesaţi de tenis şi fotbal

Căutările s-au intensificat şi în domeniul sportiv, acolo unde turneele de tenis au generat cel mai mare interes, pe primul loc situându-se
US Open. Pe locul al doilea s-a aflat site-ul Federaţiei Române de Fotbal, în timp ce locurile 3-5 au fost ocupate tot de turnee de tenis. Cele mai căutate vedete din ţară au fost Oana Zăvoranu şi Daniela Crudu, picanteriile din viaţa acestora atrăgându-i ca un magnet pe români.

Ofertele atractive din perioada sezonului estival au dominat topul la capitolul „călătorii”, la fel şi deschiderea Şoselei Transalpina. Pe primul loc în acest top s-a situat însă căutarea „oferte litoral 2011″, urmată de „litoral bulgaria 2011″.

sursa adevarul

Lasati un comentariu