Cele mai în vogă şi cele mai nedorite cadouri de Crăciun

• publicat la: 22 decembrie 2011
Cele mai în vogă şi cele mai nedorite cadouri de Crăciun

Telefoanele mobile inteligente sunt, la nivel global, pe primul loc în topul dorinţelor oamenilor aflaţi în aşteptarea lui Moş Crăciun. În schimb, un ultrabook ar dezamăgi.

Analiştii companiei de cercetare Euromonitor au realizat o estimare referitoare la „lista pentru Moş Crăciun” a mai multor oameni din diverse colţuri ale lumii. Concluzia este că cele mai dorite cadouri de Crăciun sunt gadgeturile, iar dintre acestea, pe primul loc se situează smartphone-urile. „Smartphone-urile sunt pe primul loc pe listă peste tot în lume”, a declarat Wee Teck Loo, Director pe zona de electronice în cadrul companiei de cercetare. Potrivit acestuia, la nivelul acestui an, 30% dintre telefoanele comercializate la nivel global au fost smartphones.

Un alt cadou la care se vor gândi foarte mulţi oameni, fie că doresc să îl ofere, fie că le-ar plăcea să îl primească, este tableta, iar marii câştigători de pe urma acestui fapt vor fi cei de la Apple, potrivit Euromonitor. Lupta pentru un loc sub bradul de Crăciun se va purta însă foarte strâns între Apple cu al lor iPad şi Amazon, care a lansat recent Kindle Fire.

Managerul Euromonitor se aşteaptă totodată la o cerinţă mare pentru sistemele de navigaţie, mai ales că ultimele modele sunt foarte uşor de montat şi folosit, iar estimările indică o creştere a interesului pentru călătoriile în regim propriu.

Potrivit Euromonitor, în topul celor mai nedorite cadouri de Crăciun se numără ultrabook-urile. Mykola Golovko, consumer Electronics research analyst în cadrul Euromonitor explică neatractivitatea ultrabooks-urilor prin preţul prea mare şi faptul că sunt eclipsate de mult mai utilele tablete.

Nici playerele multimedia portabile, cum este iPod-ul, nu mai sunt în mare vogă în acest final de an, deşi au făcut furori în anii anteriori. Aceasta pentru că funcţia lor de bază a fost preluată cu succes de alte gadgeturi. Este vorba în primul rând de smartphones şi de tablete, care au marele avantaj că se pot conecta la internet.

sursa money.ro

Lasati un comentariu