Dacii nordici la Muzeul Judetean

• publicat la: 2 decembrie 2011
Dacii nordici la Muzeul Judetean

Miercuri  la Muzeul Judeţean de Istorie avut loc o prezentare a civilizaţiei dacice din Nordul României, in contextul Zilei Naţionale de 1 Decembrie. Vă reamintim că in această perioadă Muzeul Judetean găzduieşte expozitia a 4 brăţări dacice regale de aur, de la Sarmizegetusa, recuperate de pe piaţa neagră de către statul român. De Ziua Naţională a României intrarea la Muzeu a fost  gratuită. Prezentarea dacilor din nordul ţării a fost susţinută de către directorul Muzeului Judetean Satu Mare, Liviu Marta şi Horea Pop, cercetător la Muzeul de Artă si Istorie din Zalău.

Cercetătorul de la Muzeul de Arta si Istorie din Zalău, Horea Pop, a declarat că vine intotdeauna cu plăcere la Satu Mare pentru a colabora cu Muzeul Judetean si că prezentarea aceasta coincide perfect cu aniversarea Zilei Naţionale a României.

Este binecunoscut faptul că românii au purtat cea mai dificilă campanie de cucerire a unui alt popor, din intreaga istorie a Imperiului Roman, impotriva poporului dac. Cu toate acestea canalele tv de specialitate din Europa cum ar fi Discovery sau History Chanel nu tratează acest subiect deşi prezintă in mod detaliat alte războaie purtate de romani in lume.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu