Dezvăluiri incredibile: Naţionala României a jucat cu însemnele Ungariei

• publicat la: 15 decembrie 2011
Dezvăluiri incredibile: Naţionala României a jucat cu însemnele Ungariei

Incidentul petrecut la lotul naţional Under 16 al României, unde singurul jucător de naţionalitate română din lot a fost umilit de colegii de etnie maghiară, a scos la iveala detalii incredibile din hocheiul românesc.

Fostul secretar al Federatiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRGH), Alexandru Nistor, a dezvăluit ca atitudinile discriminatorii nu sunt o noutate sportul cu puc, acestea fiind incurajate chiar de preşedintele Barna Tanczos.

„Nu este normal ca la competitiile organizate la Ciuc să se cânte imnul secuiesc. L-am informat atunci despre acest lucru pe ministrul Monica Ridzi, care a avut o discutie cu primarul orasului Miercurea-Ciuc, insă nu s-a schimbat nimic. La fel cum nu e posibil ca la Mondialul de juniori din 2009, tricolorii să iasă pe gheaţă cu insemnul Ungariei pe crosa.”, a afirmat Nistor, conform Prosport.

„E putregai mare in hocheiul românesc!”, a continuat fostul oficial, care sustine că evenimentele discriminatorii de la naţionala de hochei sunt muşamalizate.

„E un putregai mare in hocheiul românesc, trebuie ras totul si reconstruit pe noi temelii. E dureros, dar trebuie luate măsuri, din păcate e abia primul caz care se raportează. Incidente au mai fost la lot, insă niciodată nu au fost făcute reclamatii, de obicei aceste evenimente se ingroapă bine. Acum, ca a devenit un caz public, sper sa se intample ceva.”, a mentionat Nistor.

Situatia e ingrijoratoare si la nivel de club. La Biroul Federal, doar doi oameni vorbesc limba română, in timp ce cluburile trimit scrisori doar in limba maghiară.

„E inadmisibil ca in Biroul Federal doar doi oameni sa vorbeasca limba română, toate discutiile purtându-se in limba maghiară. In plus, scrisorile adresate de cluburile din zona presedintelui federatiei erau in limba maghiară. Cine a mai pomenit aşa ceva?!”, a incheiat fostul secretar al FRGH.

Naţionala a pozat cu steagul secuiesc la Cupa Mondială

Nationala de seniori a României a pozat la finalul Campionatului Mondial din Croaţia din acest an cu steagul secuiesc (foto). Acesta este ţinut de jucătorul Tihamer Becze, iar in fotografie apare chiar şi prşsedintele Federatiei de Hochei, Barna Tanczos.

Nationala de hochei Under 16 a Romaniei, reunită la Miercurea Ciuc in vederea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, a ramas fara singurul jucator de nationalitate romana in urma unui scandal cu tenta sovina.

Chiar de 1 Decembrie, Ziua Nationala a României, Cosmin Marinescu a fost bătut si umilit in vestiar de colegii săi de nationalitate maghiară. Sportivul in varsta de 15 ani a parasit a doua zi lotul reprezentativei de tineret.

sursa ziare.com

comentarii

de :)) la 15 decembrie 2011 - 14:05

Scrieti despre Victoria Carei nu prostie !! La carei aproape toate echipa tigani !!! rusine !!

de victor la 15 decembrie 2011 - 15:00

daca e prostie de ce mai faceti asa ceva? daca echipa e de tigani de ce e rusine sau sunt buni numai cand voteaza cu tulipanu? asta e valoarea la viceprimaru fotbalist!

de avocat la 20 decembrie 2011 - 13:51

La carei aproape toate echipa tigani bah scrie citet romaneste..in subiect e vorba de cu totul altceva…ungurasule!!!

de mirel la 20 decembrie 2011 - 19:01

nu este un caz izolat doar ca nu a luat nimeni atitudine pana acum si atunci ei considera ca isi pot permite in continuare sa sfideze tara care ii adaposteste

Lasati un comentariu