Divorţul şi cereri accesorii

• publicat la: 15 decembrie 2011
Divorţul şi cereri accesorii

Cele mai la modă accesorii in divorţ: copiii şi bunurile!

După divorţ, potopul! Salvează copiii şi casa, soţul poate să rămână in urmă!

Orice mariaj inceput frumos se poate termina urât, sau, mai concret, cu un divort. Dacă in jurămintele de la biserică ai omis să ii promiti că te comporti civilizat la divort, asta nu inseamnă că trebuie să faci abuz si să te răzbuni pentru toti anii in care nu ti-a fost atat de bine precum ai visat. Desi, in unele cazuri, jurămintele vindicative din cadrul tribunalului sunt cu mult mai puternice faţă de cele din iubire de la biserică, ia in calcul si folosirea intelegerii si a compromisului, aşa ai putea scăpa de inutile bătăi de cap.

Odată cu introducerea cererii de divort, apar si demersurile cu privire la cererea de accesorii, adica incredintarea copiilor, partajul si tot ce tine de aspectul juridic al statutului ulterior, numele pe care sotii il vor purta dupa desfacerea casatoriei si bunurile in comun. Cea mai dificila si dureroasa impartire se produce cand vine vorba de copii, acestia nu pot divizati si repartizati in mod egal precum o afacere, un imobil sau dormitorul matrimonial primit cadou de nuntă.

Dacă nu ai un loc de munca stabil si nu ii poti acorda copilului tau un cadru de dezvoltare armonioasa, atat pe plan fizic, cat si in plan psihic, intelectual si moral, atunci iti poti lua adio de la detinerea custodiei totale. Nu conteaza cat de drag ti-e copilul tau sau cate eforturi esti dispus sa faci pentru a-i oferi un trai bun atata timp cat nu faci dovada in fata unui judecator.

Sa nu crezi ca sotul vinovat de producerea divortului nu poate obtine custodia, ba din contra, bazandu-se pe cerintele stricte emise de lege, interesul superior al copilului este primordial. Chiar daca te vei afla doar in postura de a-l vedea in weekend-uri programate, pentru a-l plimba in parc sau a-i oferi cele mai scumpe cadouri de sarbatori, asta nu inseamna ca nu poti veghea asupra educatiei si bunastarii lui. Atentie, vei avea de achitat si o pensie de intretinere, cuantumul acesteia depinzand, printre altele, si de numarul copiilor pe care ii ai.

Numele tău e numele meu

De obicei, unul din efectele legale ale casatoriei il constituie dreptul unui sot de a purta numele celuilalt, urmand ca la divort fiecare sa revina la numele initial sau sa il pastreze pe cel dobandit in timpul casatoriei, act incuviintat de cei doi in cauza. Din motive precum celebritatea sau activarea in domeniul public sub numele preluat de la sot, instanta il poate obliga pe consortul zgarcit cu numele sa fie de acord sa ti-l pastrezi pentru a nu fi nevoie sa iti schimbi autograful. Doar esti o vedeta si meriti!

Un accesoriu la modă: Partajul

Dacă  aţi convenit de comun acord asupra partajului, vă puteţi considera norocoşi. Dacă nu, norocos s-ar putea sa fie doar unul dintre disputanti. Odată cu lipsa unui consens, autoritatea judecatoreasca va pune mana pe toate bunurile si va dispune impartirea lor in mod echitabil, in functie de probele depuse la dosar, asa ca atentie cum va gestionati bonurile de la plata mobilei, a plasmei sau a masinii. In general, sub aspectul locuintei comune, decizia ii este favorabila părintelui care a obţinut custodia copiilor, având in vedere interesul superior al acestora.

Pentru detalii si pentru a te informa suplimentar, accesează    site-ul www.avocat-tv.ro

Lasati un comentariu