Dr. Oz: 3 boli pe care le descoperi citind în palmă

• publicat la: 6 decembrie 2011
Dr. Oz: 3 boli pe care le descoperi citind în palmă

Nu numai viitorul poate fi citit în palmă, dacă este să ne luăm după celebrul medic Mehmet Oz care în emisiunea sa „The Dr.Oz Show” a arătat câteva indicii din palmă care pot să spună de ce boli suferi.

Iată câteva semne la care trebuie să fii atentă dacă îţi analizezi palmele:

1. Ai palmele roşii, iritate

Într-adevăr acest lucru poate să semnifice o iritaţie de la ceva anume, însă există şi situaţii în care acest lucru poate să anunţe o boală a ficatului, cum ar fi ciroza. Reacţia pe care o vezi la suprafaţa palmelor apare atunci când ficatul nu reuşeşte să facă faţă cu anumite substanţe, motiv pentru care eliberează anumiţi hormoni care dilatează vasele de sânge şi provoacă această reacţie de înroşire. Înroşirea palmelor trebuie să te trimită la medic pentru a exclude o eventuală boală de ficat. Pe lângă acest simptom, o boală care se manifestă la nivelul ficatului poate să prezinte şi alte simptome, cum ar fi: picioare şi abdomen umflate, vene proeminente pe trunchi şi oboseală persistentă.

2. Ai degetele umflate

Dacă ai un inel pe care îl porţi în permanenţă şi observi că te strânge deoarece ai degetele umflate nu ignora acest simptom. Acest lucru poate să apară de la un consum ridicat de sare, dar poate să fie şi un simptom pentru hipotiroidism

3. Ai palmele foarte albe

Un mic test pe care l-a propus Dr. Oz în timpul emisiunii: trage degetele pe spate ca să se întindă palma. Dacă liniile din palmă nu sunt roşii, ci albe, acest lucru anunţă o deficienţă de fier, adică anemie. Cea mai bună soluţie pentru a creşte nivelul de fier este aceea de a consuma alimente cu un conţinut bogat în acest mineral, cum ar fi carnea roşie, spanacul şi alte legume cu frunze verzi, precum şi nuci crude.

sursa eva.ro

Lasati un comentariu