Ministerul Educaţiei a decis unde se poate organiza „clasa zero” și cum sunt „pedepsite” liceele catastrofă la BAC

• publicat la: 23 decembrie 2011
Ministerul Educaţiei a decis unde se poate organiza „clasa zero” și cum sunt „pedepsite” liceele catastrofă la BAC

Potrivit Metodologiei pentru fundamentarea cifrei de şcolarizare şi stabilirea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat pentru anul şcolar 2012-2013, clasa pregătitoare poate funcţiona şi la grădiniţele care au învăţământ primar acreditat sau autorizat. În plus, în măsura în care există spaţii disponibile, „clasa 0” poate fi organizată şi în şcoli acreditate sau autorizate.

Potrivit aceleiaşi metodologii, liceele care au avut un procent de promovabilitate sub 15% la examenul de bacalaureat 2011 vor proiecta pentru clasa a IX-a, zi, un plan de şcolarizare diminuat cu cel puţin o clasă.

Vor face excepţie însă unităţile de învăţământ liceal unice la nivel de localitate, precum şi unităţile de învăţământ de nivel liceal care au câte o clasă a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a.

Metodologia mai precizează că în anul şcolar 2012-2013 nu se vor organiza clase a IX-a cu frecvenţă (zi/seral) în cadrul seminariilor teologice monahale, iar începând cu anul şcolar 2012-2013 la filiera vocaţională, profilul pedagogic, nu se vor face propuneri pentru clasa a IX-a calificarea profesională învăţători-educatoare.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu