Moştenirea liberală a judeţului

• publicat la: 13 decembrie 2011
Moştenirea liberală a judeţului

Marţi, 13 decembrie 2011, la sediul Partidului Naţional Liberal Satu Mare a fost susţinută o conferinţă de presă in care a fost evocată perioada interbelică, cu precădere perioada marii guvernări liberale din 1933-1937.

Conferinţa de presă a fost susţinută de către Adrian Stef, preşedintele PNL Satu Mare, Robert Laszlo, vicepreşedinte TNL Satu Mare şi Marcel Maruşca, secretar BPT Satu Mare. Adrian Stef, preşedintele PNL Satu Mare a vorbit despre zestrea edilitară a Sătmarului şi semnificaţia zilei de 13 decembrie 1936. Această zi marchează inaugurarea Palatului Administrativ, astăzi Muzeul Judeţean Satu Mare si dezvelirea statuii Părintelui Dr. Vasile Lucaciu.

Pentru partidul liberal, ziua a reprezentat un adevărat triumf ,cu această ocazie marile lor proiecte, pregătite cu mulţi ani in urmă, inaugurate intr-un cadru sărbătoresc, sunt o expresie elocventă a ideii că atunci când un partid işi implineşte idealurile cu finalităţile pragmatice rezultatele sunt trainice şi rămân peste timp moştenire pentru generaţiile care vin.

In cadrul conferinţei de presă, Robert Laszlo a vorbit despre moştenirea liberală lăsată de guvernarea liberală in perioada interbelică comunelor din judeţul Satu Mare. In perioada prefectului Dr. Octavian Ardelean au fost constuite dispensare, şcoli şi biserici.

Marcel Maruşca a marcat ceea ce se intâmplă zilele acestea in Parlament. Acesta a declarat faptul că preşedintele Traian Băsescu trebuia să facă consultările cu partidele si formaţiunile politice inainte de summitul de la Bruxelles. Deasemnea a sesizat şi nenumăratele amendamente depuse la legea bugetului.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu