Noul Silicon Valley se va naşte într-un oraş european

• publicat la: 15 December 2011
Noul Silicon Valley se va naşte într-un oraş european

Eric Schmidt, presedintele Google, crede că un nou leagăn al creatiei hi-tech, comparabil cu Silicon Valley, din SUA, va aparea intr-un oras din Europa, cat de curand.

“Tinerii antreprenori de azi sunt orientati sa se realizeze tot mai repede, isi asuma riscuri si sunt mai putin tentati sa-si construiasca o familie, iar acest gen de persoane prefera sa traiasca in oras”, a explicat Schmidt, in cadrul conferintei Le Web, de la Paris, citat de IT Espresso.

Rolul guvernelor este acela de a crea “urmatoarea Silicon Valley”, asigurandu-se ca toti cetatenii vor avea de oriunde acces la Internet, “putand astfel sa faca orice vor”, a adaugat presedintele Google.

De asemenea, Joanna Shields, Managing Director pentru Europa al Facebook, anunta in cadrul aceleiasi conferinte ca este de acord ca “urmatoarea Silicon Valley sa fie intr-un oras, deoarece acolo se naste inovatia”.

Conform sursei citate, oraşele din Europa, precum Paris, Londra si Berlin, pot concura cu cea mai faimoasă zonă din California, Silicon Valley, locul nasterii a numerosi giganti IT.

Google, Yammer si Huddle investesc deja in East London Tech City, o zona din estul Londrei devenită un centru tehnologic foarte dezvoltat, cu 600 de companii.

Lasati un comentariu