Primarul din Valea lui Mihai, cercetat penal pentru o licitaţie trucată

• publicat la: 11 decembrie 2011
Primarul din Valea lui Mihai, cercetat penal pentru o licitaţie trucată

Şase reprezentanti ai Primăriei Valea lui Mihai , intre care primarul Kovacs Zoltan şi viceprimarul, sunt cercetaţi penal pentru că ar fi fraudat o licitaţie, fapt ce ar fi dus la prejudicierea bugetului cu peste un milion de lei.

Potrivit unui comunicat al IGPR, cei şase au fraudat rezultatele licitaţiei organizate de Primăria oraşului Valea lui Mihai si ar fi atribuit in mod ilicit contractul de achizitie publică „executia retelei de distributie a apei potabile” unei societati din Ungaria cu sucursala in municipiul Oradea.

Faptele pentru care sunt cercetati cei sase s-au petrecut in perioada februarie-mai 2007, iar prejudiciul adus bugetului primariei este de 1.356.117,67 de lei.

Atribuirea ilicita a acestui contract in favoarea societatii din Ungaria a fost realizata in conditiile declararii tuturor celorlalte oferte „neconforme cu caietul de sarcini”, intrucat fusese omisa tratarea unor articole neesentiale de deviz, au stabilit anchetatorii.

Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, a fost instituit sechestrul asupra imobilelor apartinand suspectilor, in valoare de aproximativ 641.118 de lei.

sursa ziare.com

comentarii

de jaiii la 11 decembrie 2011 - 11:47

apam draga zolika da cum nu intrebat pe haver jeno cum se face si cu cine sa te pretenesti ca el un jak de licitatii trucate are!

de alex la 11 decembrie 2011 - 14:22

astia sunt oamenii lu popa tokos care urla dupa drepturi pe la europeni da nu spune cum fura ei LA LOCUL DE MUNCA!

Lasati un comentariu