Reţetă picantă de Post
Dacă vă place conopida, dacă vă plac mâncărurile picante (sau chiar dacă nu), dacă sunteţi in pană de idei de mâncăruri de post, incercaţi reţeta asta. Bună şi rapidă.
Ne trebuie:
400-500 g conopidă
1 cutie rosii in bulion (sau 300 ml passata de roşii)
(eu am folosit un borcan de pasta alla arrabbiata bio)
2 morcovi,1/2 ardei,3 căţei de usturoi,1 lg făină, 2 lg ulei
ardei iute (daca vreti mai iute, eu nu am mai pus, sosul folosit fiind foarte iute)
patrunjel verde
Cum se face:
Rapid de tot.
Punem conopida desfăcută bucheţele la fiert (eu am fiert-o la aburi).
Radem morcovul,tăiem ardeiul suvite scurte si subtiri si le punem la călit 2-3 minute in 2 lg de ulei.
Punem peste ele rosiile (le pasam cu o furculita daca folosim rosii in bulion) si ardeiul iute si lasam sa fiarba cca 5 minute. Punem 1 lg de faina diluata cu putina apa peste rosii si mai lasam 2-3 minute sa fiarba. La sfarsit adaugam putin patrunjel tocat..
Punem conopida fiarta intr-un vas care merge la cuptor si turnam peste ea sosul de rosii.
Dam la cuptorul incins pt cca 20 minute.
Puteti rade si ceva brânză/cascaval deasupra dacă nu tineti post.
Servim cu pătrunjel verde deasupra.
sursa culinar.ro