Revista Presei 28.12.2011

• publicat la: 28 decembrie 2011
Revista Presei 28.12.2011

Guvernul a respins, aseară, o solicitare venită de la Asociaţia Primarilor, prin care li s-ar fi dat acestora posibilitatea să majoreze taxele locale cu până la 50%. Ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu a motivat refuzul Guvernului prin faptul că în această perioadă „nu este bine să majorăm impozitele şi taxele“. În prezent, autorităţile locale pot să majoreze taxele şi impozitele locale cu până la 20%, anunţă AGERPRES.

În schimb, potrivit noului Cod Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie şi citat de COTIDIANUL, cresc accizele la motorină cu 4,4%. Astfel, afirmă ADEVĂRUL, şoferii vor trebui să scoată din buzunar şi mai mulţi bani pentru carburanţi anul viitor. Taxele mari şi conflictele din acest an din ţările bogate în petrol au adus preţuri-record la motorină şi benzină. Anul acesta a fost unul foarte greu pentru şoferi, întrucât ei au fost nevoiţi să dea piept cu preţuri-record la carburanţi.

ANTENA3 anunţă că românii stau la coadă la RAR pentru a evita noua  taxă de mediu. O vizită la Registrul Auto  Român e economie  curată pentru proprietarii de maşini care vor să scape de noua taxă de poluare. Cei mai mulţi spun că, la anul, ar trebui să scoată din portofele mai mult decât au plătit pentru întreg automobilul. Pe de altă parte ADEVĂRUL susţine că îmbulzeala de la înmatriculări este „aiurea“ pentru că legea noii taxe de poluare nu a fost promulgată încă de preşedinte şi nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Chiar dacă acest lucru se va întâmpla în zilele următoare, legea n-ar putea fi aplicată prea curând pentru că nu au fost elaborate încă normele metodologice.

ROMÂNIA LIBERĂ prezintă „Topul judeţelor care în 2011 au primit cei mai mulţi bani de la guvernul Boc“.Este vorba de 27,2 milioane de lei, bani alocaţi de Guvernul Boc pe 22 decembrie, adică, la doar o săptămână de când au plecat spre vistieriile locale alte 81,1 milioane lei.

NAŢIONAL anunţă că tatăl premierului Emil Boc, Ioan Boc, a a decedat, marţi seara, la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, la vârsta de 87 de ani, după ce a suferit, în ultimii ani, trei atacuri vascular-cerebrale. GÂNDUL aminteşte că atunci când premierul Emil Boc şi-a vizitat tatăl la spital a declarat că nu se aşteaptă la minuni în privinţa evoluţiei stării de sănătate a acestuia, ci la ,,progrese mărunte”.

Şi în Coreea de Nord a fost organizat astăzi un uriaş ceremonial de adio pentru „iubitul conducător“. Regimul, afirmă ADEVĂRUL, a mobilizat sute de mii de bocitori, la fel cum a făcut în 1994, la moartea fostului dictator, Kim Ir Sen, tatăl lui Kim Jong Il, şi va folosi acest eveniment  pentru a consolida loialitatea faţă de tânărul moştenitor comunist, Kim Jong Un.

În acest timp, anunţă MEDIAFAX, Brazilia a devenit a şasea mare economie a lumii, devansând Marea Britanie, care a coborât pe poziţia a şaptea. Cele mai mari şapte economii ale lumii sunt în ordine Statele Unite, China, Japonia, Germania, Franţa, Brazilia şi Marea Britanie.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu