SLISM:Guvernul a adoptat o nouă lege de reeșalonare a plății sentințelor judecătorești

• publicat la: 11 decembrie 2011
SLISM:Guvernul a adoptat o nouă lege de reeșalonare a plății sentințelor judecătorești

După ce guvernul a adoptat din 2009 o serie de ordonanțe și legi de amânare a sentințelor judecătorești devenite executorii, s-au trezit acum la sfârșitul anului că în anul următor, în 2012 au de plătit 33% din sumele aferente proceselor pronunțate in anii 2009 și 2010.  Dar actualul guvern de fapt nu dorește plata acestor sentințe, motiv pentru care au dat o nouă lege, prin care se reeșalonează plata sentințelor.

Ne puteam aștepta că acum la sfârșitul anului, să dea ca și cadou de crăciun o nouă lege de amânare denumită Legea 230 din 2011. Nu ne miră acest lucru. Căci și anul trecut tot în decembrie au dat o ordonanță de amânare a sentințelor judecătorești, care de asemenea se aplica retroactiv.
Conform legii 230 /2011 se eșalonează plata sentințelor judecătorești astfel: În 2012 se acordă 5% din valoarea titlului executoriu, în 2013 se acordă 10% , in 2014 se acordă 25%, în 2015 se acordă 25%, în 2016 se acordă 35%.

Membrii Sindicatului Liber Satu Mare au multe procese câștigate în instanță, și procese unde sumele se ridică la valori mari. Până şi plata cuantumului de 5%  din aceste sume, cu siguranță va da de furcă guvernului. Cu siguranță liderii vor fi nevoiți să lupte mult și pentru ca membri să beneficieze în 2012 și aceste sume în cuantum de 5%. Căci ne așteptăm să nu respecte nici această lege nouă, la fel cum nu respectă nici legile date până acum. Legea e doar pentru „prostime”, și nu se aplică pentru „băieții deștepți”.
Se înțelege că guvernul nu are bani. Dar nici populația nu are bani. În consecință, concomitent cu adoptarea legii privind amânarea plății sentințelor judecătorești, era necesar să se dea o lege prin care se amână plata eșalonată până în 2016  a ratelor populației la bănci, și a utilităților arzătoare.

Dorim poporului nostru să scape rapid de această dictatură tiranică. Însă să nu uităm că depinde și de popor, dacă dorește sau nu acest lucru, prin participarea la vot, și prin votul pe care îl vor da.
Victor Oprea,presedinte Sindicatul Liber Satu Mare

Lasati un comentariu