Vitamina E previne atrofierea musculară

• publicat la: 26 decembrie 2011
Vitamina E previne atrofierea musculară

Proprietăţile antioxidante ale vitaminei E contribuie la vindecarea membranei plasmatice si previn atrofierea musculară.

Un studiu realizat de o echipa de cercetători de la Georgia Health Sciences University arată că vitamina E este esentială in vindecarea membranei celulare (membrana celulara, cunoscută si ca membrana plasmatica sau plasmalema, care este o structura ce delimitează si compartimentează continutul celular – n.red.), informează La Stampa.

Organismul este supus zilnic la situatii stresante si la atacurile virusurilor, bacterilor, poluării, iar astea afectează echilibrul si celulele.

Printre daunele des intâlnite se numără ruperea membranei plasmatice, in urma căreia poate interveni si distrofia musculară. Cercetătorii au constatat că aceasta poate fi vindecată cu ajutorul vitaminei E, care le este recomandată in mod special bolnavilor de diabet.

Unul dintre autorii studiului, profesorul Paul McNeil, a spus că vitamina E pare să contribuie la repararea membranei in mai multe moduri, datorită antioxindantilor care luptă cu agentii dăunători si previn atacul radicalilor liberi.

Pentru a preveni atrofierea muschilor este recomandat să consumăm ulei de germeni de grâu, de floarea soarelui, de porumb, de măsline si de palmier.

De asemenea, vitamina E o găsim si in migdale, in fructe cu coaja uscată, in avocado, nuci, alune, unt si in tărâţe de grâu.

sursa ziare.com

comentarii

de Camelia la 26 decembrie 2011 - 19:43

Mai multe despre rolul vitaminelor in organism putem gasi pe vitamine-naturiste.com

Lasati un comentariu