WIKILEAKS publică broşurile si CLIPURILE VIDEO care arată cum STATUL îţi SPARGE EMAIL-ul sau CONTROLEAZĂ calculatorul şi telefonul

• publicat la: 12 decembrie 2011
WIKILEAKS publică broşurile si CLIPURILE VIDEO care arată cum STATUL îţi SPARGE EMAIL-ul sau CONTROLEAZĂ calculatorul şi telefonul

„Interceptarea în masă a populaţiei nu este doar o realitate, este o nouă industrie secretă care se extinde în 25 de ţări”, îşi începea grupul WikiLeaks, pe 1 decembrie, noua serie de dezvăluiri grupate sub numele de Spy Files (Dosarele de spionaj). 160 de firme din întreaga lume vând, absolut legal şi în văzul tuturor, instrumente sofisticate, cursuri de pregătire, viruşi şi programe informatice pentru spionaj. Clienţii lor sunt guvernele şi serviciile secrete din întreaga lume, iar ţintele sunt de cele mai multe ori civile.

Informaţiile prezentate de WikiLeaks întăresc zicala că cea mai bună ascunzătoare este sub ochii tuturor. Cea mai mare parte a acestor produse se găsesc pe internet, iar broşurile, documentele sau clipurile video de prezentare a produselor pentru spionaj sunt prezentate la conferinţe şi târguri tematice din toată lumea.

Produsele acestor firme permit monitorizarea internetului, ascultarea telefoanelor, infectarea computerelor cu viruşi de tip troian, analiza şi identificarea vocii, monitorizarea sms-urilor sau urmărirea prin GPS.

„Această industrie este, practic, nelegiferată. Agenţiile secrete, forţele militare şi de poliţie sunt capabile să intercepteze în linişte, în secret şi la nivel de masă convorbiri telefonice şi să preia controlul asupra computerelor, fără ajutorul şi nici cunoştiinţa furnizorilor de telecomunicaţii”, scriu cei de la WikiLeaks.

Nu doar guvernele occidentale sunt clienţii acestor producători, iar WikiLeaks nu este prima organizaţie care dezvăluie acest lucru. Recent, produsele de spionaj ale mai multor firme americane au fost găsite în clădiri guvernamentale din Siria sau din Birmania, conform Bloomberg.

Manualul spionului: soluţii pentru spart mailul sau infectat calculatorul

Compania britanică Gamma Group, cu sediul în Andover, oferă o paletă largă de produse de spionaj, supraveghere şi monitorizare IT. Cea mai complexă gamă de produse este grupată sub numele FinFisher, o suită de programe care permit invadarea ţintei pe calea IT.

Este remarcabil faptul că, în ciuda metodelor folosite pentru invadarea intimităţii ţintelor, demne de orice hacker respectabil, multe dintre personajele principale care apar în filmuleţele de prezentare a produselor poartă un tricou inscripţionat cu „Poliţia”.

Fin Intrusion Kit este o trusă prin care utilizatorul invadează o reţea publică de internet WiFi şi fură conturile şi parolele de mail şi reţele sociale ale celorlalţi utilizatori din reţea. Clipul de la Gamma Group prezintă cum „Agentul” vine la recepţia unui hotel, se instalează într-un fotoliu din lobby cu un laptop şi accesează reţeaua wireless a hotelului. Programul fură toate datele şi parolele din reţea şi le transmite la „centru”.

Odată „invadat” computerul ţintă, intră în joc un alt produs: Fin Spy, care monitorizează orice conversaţie privată, fie ea pe Skype sau pe Messenger, şi are acces la toate fişierele de pe calculatorul controlat.

Gamma Group oferă traininguri pentru angajaţii Guvernelor sau agenţiilor de securitate, învăţându-i cum să facă spionaj cibernetic, cum să spargă conturile de email şi de pe reţele de socializare şi cum să folosească mai eficient programele create de firmă. În clipul de prezentare, se vede o pagină a popularului client de email Gmail, care este accesat ilegal.

Un alt film de prezentare arată cum un angajat fură fişiere din propria firmă, cu ajutorul Fin USB Suite, un stick USB care nu lasă urme în sistem şi copiază fişierele fără să fie detectat. În prezentare, „ţinta” este biroul managerului.

Dacă „ţinta” foloseşte un smartphone, de exemplu un Blackberry, agentul îi poate infecta telefonul folosind produsul Fin Spy Mobile. Din mers, pe stradă, agentul îi trimite un fişier fals de update pentru softul telefonului, pe care ţinta îl acceptă. De aici înainte, telefonul se află sub controlul agentului.

Există şi soluţii complexe, prin care o întreagă reţea de internet este invadată, pentru a repera „ţinta” şi a prelua controlul asupra computerului său. Prezentarea produsului Fin Fly Web arată cum, dintr-o dubiţă de monitorizare parcată pe stradă, se accesează o reţea WiFi, este localizată „ţinta”, apoi sunt create câteva clone ale siteurilor pe care „ţinta” le accesează frecvent. Una dintre aceste pagini false de internet îi cere persoanei respective să dea click, pentru ca PC-ul acestuia să fie infectat şi controlat de la distanţă.

China, Iran sau Bahrain sunt ţări unde firme precum Blue Coat din SUA, Ipoque din Germania sau Trovicor, o fostă subsidiară a Nokia Siemens Networks, şi-au vândut produsele. Regimurile din aceste ţări urmăresc să-şi ţină sub control disidenţii şi să-i împiedice să se organizeze pe internet, susţine WikiLeaks.

De cinci ori pe an, în oraşe diverse – de la Praga, Washington, Brasilia la Dubai sau Kuala Lumpur -, sunt organizate târguri unde se adună mii de producători şi de cumpărători. Aceste evenimente au ajuns să fie cunoscute sub porecla de „Balul Interceptărilor” (Wiretapper’s Ball), scrie Voice of America. La o astfel de conferinţă, care a avut loc la Washington, s-au înregistrat ca participanţi peste 35 de agenţii guvernamentale americane. Detaliile despre aceste produse, precum şi preţurile, nu sunt publice şi sunt dezvăluite doar clienţilor.

sursa gandul

Lasati un comentariu