Zoo-Logica

• publicat la: 3 decembrie 2011
Zoo-Logica

Muzeul de Artă Satu Mare găzduieste incepând de vineri, 2 decembrie 2011 o expozitie deosebită a pictorului sătmărean Ion Sasu şi a graficianului, fiul acestuia, Valer Sasu.

Expozitia şi vernisajul au impus o intoarcere in timp in primăvara-vara anului 2011, până la intrarea in toamnă care a adus un moment nefericit pentru familie şi pentru sătmăreni. Expozitia cu titlul Zoo-Logica este pregătită de membrii familiei şi muzeografii Muzeului de Artă incă de la inceputul acestuia an, vineri  fiind prezentî pe simezele sălilor de expozitie cu multă culoare si mesaje subintelese in picturi de mari dimensiuni.

Aşa cum ne declara tânărul Valer Sasu este o expozitie protest care se inspiră din viaţa socială si politică. Expozitia reprezintă intâlnirea unui reprezentant al gărzii vechi cu reprezentantul valului nou, o intâlnire intre tată şi fiu intr-o expozitie deosebită. In cotidianul prezent este mai uşoară exprimarea in oricare formă vizată, astfel in lucrările fiului văzându-se o libertate faţă de lucrările tatălui, din ani 60-70 când regimul impunea anumite restricţii.

Vernisajul s-a bucurat de un public extrem de numeros din partea sătmărenilor de toate vârstele. Invitat special al Muzeului de Artă a fost Tiberiu Alexa, criticul de artă, director al Muzeului Centrul Artistic din Baia Mare care a prezentat indelung operele celor doi artisti. Expozitia este deschisă până in data de 18 decembrie, amatorii fiind asteptati cu drag să vadă „un ceva altfel” după cum a sustinut criticul de artă Tiberiu Alexa.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu