CCR salvează câinii vagabonzi – legea eutanasierii e neconstituţională

• publicat la: 11 ianuarie 2012
CCR salvează câinii vagabonzi – legea eutanasierii e neconstituţională

Legea eutanasierii câinilor maidanezi este neconstitutională, a decis, miercuri, Curtea Constitutionala a României (CCR).

Concret, judecătorii Curtii Constitutionale au hotărât, la inceputul sedintei de miercuri dimineata, că Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân nu este constitutională.

Hotărârea a fost luată in amânare in contextul in care dezbaterile pe această lege ar fi trebuit sa aiba loc la sfarsitul anului trecut, mai exact in data de 14 decembrie 2011.

Amintim ca peste 120 de deputati ai Opozitiei au sesizat CCR cu privire la neconstitutionalitatea Legii cainilor fara stapan, la initiativa mai multor ONG-uri.

Totodata, Asociatia Cutu Cutu a anuntat ca a depus peste 32.000 de semnaturi la Curtea Constitutionala, semnaturi stranse de la cetateni care nu sunt de acord cu eutanasierea cainilor fara stapan.

In sesizarea transmisa Curtii Constitutionale, deputatii sustin ca legea criticata incalca principiul bicameralismului, avand in vedere ca forma adoptata de Camera Deputatilor difera de cea aprobata anterior de Senat. De asemenea, in sesizare se arata ca actul normativ incalca si normele de tehnica legislativa.

Legea privind gestionarea cainilor fara stapan, care permite inclusiv solutia eutanasierii animalelor daca autoritatile locale o considera oportuna, a trecut pe 22 noiembrie de Camera Deputatilor.

sursa ziare.com

comentarii

de student la 11 ianuarie 2012 - 19:51

Bravo judecatorilor de la Curtea Constitutionala a Romaniei ! Legea eutanasierii este neconstituitionala, putem macar din acest punct de vedere sa zicem ca suntem in UE. Trebuie sa continuam steriliuzarea patrupedelor, este singura solutie sa nu se mai inmulteasca.

Lasati un comentariu