Cea mai mare manifestație de după 1989! Peste 1000 de sătmăreni în stradă! „DEMISIA!”

• publicat la: 20 ianuarie 2012
Cea mai mare manifestație de după 1989! Peste 1000 de sătmăreni în stradă! „DEMISIA!”

Protestul timid desfășurat miercuri la Satu Mare a fost trimis în istorie. Aproximativ 1000 de sătmăreni, simpatizanți ai Opoziției, au răspuns apelului la miting lansat de USL. Manifestanții au scandat lozinci anti-guvernamentale, au cântat și au cerut demisia președintelui Băsescu și a premierului Emil Boc.

Lumea a început să se adune la statuia „Lupa Capitolina” din piața Vasile Lucaciu înainte de ora stabilită, 16.  Sutelor de protestatari de la „Lupoaică” li s-au adăugat alți și alți oameni pe parcursul marșului de protest, care a străbătut străzile Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Piața Libertății, Alexandru Ioan Cuza, bulevardul Mareșal Antonescu și a sfârșit în Piața 25 Octombrie, în fața unui Palat Adminitrativ păzit de peste 30 de jandarmi.  Protestatarii au făcut popasuri minute bune pentru a scanda lozinci anti MAI în vecinătatea sediilor Serviciului Român de Informații și Inspectoratului Județean de Poliție.

Avem carte, n-avem parte! Jos Băsescu!”  
Vocea tinerilor protestatari: „Este inadmisibil ca fratele meu să fie nevoit să plece în străinătate la muncă pentru că nimeni n-are loc de el! A terminat medicina dar nu e angajat pentru că n-are experiență. De unde să aibă experiență dacă a timpd e zece ani a învățat carte? Avem carte, n-avem parte! Jos Băsescu!” a  tunat o studentă sătmăreancă la portavoce.

Profesorul Viorel Solschi, fost viceprimar al municipiului, retras la catedră, l-a criticat dur pe ministrul Funeriu: „E o rușine că tolerăm un astfel de personaj la conducerea învățământului. Jos Funeriu!” a scandat Solschi, stârnind uralele mulțimii. 

Folkul nu a lipsit nici de la manifestația de ieri. Sătmăreanul Octavian Bud a întrerupt  seria discursurilor și scandărilor anti-guvernamentale cu momente muzicale adaptate sentimentelor de nemulțumire care dominau mulțimea. Sute de oameni s-au întrebat, alături de cântăreț, „Țara noastră, unde e? Țara noastră, ce-ați făcut cu ea?”. Protestul s-a încheiat după ora 20.

sursa adevarul

comentarii

de magyar la 20 ianuarie 2012 - 13:53

BRAVO LOR .

Lasati un comentariu