Cel mai detestat ministru din cabinetul Boc

• publicat la: 27 ianuarie 2012
Cel mai detestat ministru din cabinetul Boc

Este „veriga slabă” a mult hulitului cabinet Emil Boc, dar şi politicianul „plasat cel mai jos”. Apariţiile extrem de dese în media şi în spaţiul public s-au întors ca un bumerang împotriva acestuia. Dacă va fi demis, PDL nu mai poate fi salvat, poate să obţină cel mult unu-două procente în plus.

Toate acestea sunt concluziile unor sociologi şi analişti politici, contactaţi de RTV.NET, iar personajul în cauză este nimeni altul decît ministrul turismului, Elena Udrea.

Deşi, în cercetări, nu este măsurată „detestabilitatea”, sociologii îşi formează o imagine a politicienilor dispreţuiţi de români, corelând gradul de încredere/neîncredere al politicienilor respectivi şi vizibilitatea acestora.
„Elena Udrea, fără doar şi poate. Noi nu facem măsurători pe astfel de atribute (n.r. – detestabilitate). Însă putem să tragem astfel de concluzii pe baza nivelului de încredere măsurat şi în funcţie de gradul de vizibilitate al ministrului. Guvernul Boc în sine prezintă lipsă de încredere, iar ceilalţi miniştri sunt mult mai puţin vizibili decât Elena Udrea. Mă refer la apariţiile sale în spaţiul public şi în media. Ar mai fi ministrul Funeriu, cel al Finanţelor şi al Justiţiei. Dar, nu într-atât de mult, precum Elena Udrea”, a declarat, pentru RTV.NET, Mirel Palada, sociolog la CCSB.

Bogdan Teodorescu, profesor la SNSPA, afirmă, la rândul său, că Elena Udrea nu este cel mai prost văzut ministru, ci cel mai prost văzut politician din România. Teodorescu susţine că imaginea PDL şi a Guvernului s-ar putea îmbunătăţi dacă Udrea nu ar mai fi în Guvern, dar că acest fapt ar fi insuficient pentru a mai produce o salvare a partidului.

sursa cotidianul

Lasati un comentariu