Concursul de recitări „Eminescu” la a şasea ediţie

• publicat la: 31 ianuarie 2012
Concursul de recitări „Eminescu” la a şasea ediţie

Luni, 30 ianuarie 2012, de la ora 17,00, la Carei, la Casa Comunitară Sf. Ladislau a avut loc cea de a șasea ediție a concursului de recitări ”Eminescu”. Evenimentul ,organizat de Bogdan Georgescu, în numele Direcției de Cultură Carei, a reunit peste 50 de concurenți de la Școala generală nr.1, nr. 3, Vasile Lucaciu din Carei, Școala Pișcolt, Școala Mihai Viteazul Moftinu Mic, precum și de la Grupurile Școlare Simion Bărnuțiu, Calasantius, Liceul Teoretic Carei, Colegiului tehnic Iuliu Maniu Carei și Liceul Industrial Tășnad.

Juriul a fost compus din actorii Adriana Vaida, Carol Erdos, Adrian Ștefănuț, bibliotecare Nicoleta Latiș și prof. Adrian Pașca.

Au fost recitate peste 45 de poezii din opera poetului național Mihai Eminescu.Editia din acest an a concursului  a fost una deosebit de  reușita, elevii fiind foarte bine pregătiți de profesorii lor de la fiecare instituție de învățământ.

În urma rezultatelor obținute, clasamentul final a fost următorul:

Categoria clasele IX-XII:

Mureșan Alex X Liceul Teoretic Carei 50 pct
Zob Claudia XI Liceul Teoretic Carei 49
Chiș Iordan XII Liceul Teoretic Carei 44
Ninacs Barbara Grup Școlar Teologic Romano-Catolic Josephus Calasantius 44
Pataki Panna X Liceul Teoretic Carei 41
Drimuș Janet IX Liceul Teoretic Carei 40
Pakulár Barbara XII Grup Școlar Teologic Romano-Catolic 37

Clasele V-VIII

1 Gabor Tania VI Șc. gen. nr.3 Carei 40 puncte
2 Cadar Florin VI Școala cu clasele I-VIII „Mihai Viteazu” Moftinu Mic 36
3 Ciută Aurora VIII Școala cu clasele I-VIII Nr.1 Carei 34
4 Borbely Patricia VII Șc. gen. nr.3 Carei 32
5 Olariu Alexandra VIII Șc. gen. nr.2 Carei 32
6 Turcas Alexandra VIII Șc. gen. nr.3 Carei 31

La finalul concursului ,actorii Carol Erdos și Adriana Vaida au adresat sfaturi și aprecieri concurenților. Fiecare concurent a primit o diplomă de participare, primii șase clasați fiind recompensați cu diplome și cărți de către Direcția de Cultură Carei.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital extraordinar de cântece pe versuri de Mihai Eminescu susținut de   Corul Bisericii Sf. Anton de Padova din Carei,sub bagheta pr.Daniel Iacob (la orga:Maria Furdea).

Manifestarea s-a încheiat în jurul orei 19.30  în aplauzele publicului.

Următorul eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu va avea loc pe 20 februarie la Carei și anume concursul ”Îmi Place Eminescu” la care școlile se mai pot înscrie în următoarele săptămâni. Informații suplimentare: 0745-773-183,Bogdan Georgescu.

redacţia

comentarii

de laura la 31 ianuarie 2012 - 15:02

FELICITARI organizatorilor! de mult nu am simtit asemenea emotii la un spectacol de recitari.de departe e cel mai serios concurs la care am asistat.emotionanta si prestatia corului!un adevarat maestru de ceremonii acest Bogdan Georgescu!

de puppy la 31 ianuarie 2012 - 16:35

Ai grija…
sa nu faci orgasme….

de PETRE la 31 ianuarie 2012 - 18:11

FELICITARI ORGANIZATORILOR SI LUI BOGDAN CARE A GASIT PUTEREA SA PARTICIPE ACCIDENTAT FIIND IN URMA LUCRARILOR EXECUTATE DE PRIMARIE IN PARC SI NESEMNALIZATE.CAT PRIVESTE OBSEDATUL DE MAI SUS E DIN ACEIASI SPECIE CU CEI CE CONDUC ORASUL DAR NU STIU SA FOLOSEASCA GOAGALUL PENTRU O TRADUCERE CORECTA CARE SA NU II DEA DE GOL.

de puppy la 31 ianuarie 2012 - 18:29

Bing bing (nu bingo bing !)

GOAGALUTZA !

de mcm la 31 ianuarie 2012 - 21:16

bravo MUREEEEEEEEEEEEEEE !!!!

de Maria la 1 februarie 2012 - 15:36

Felicitari organizatorilor, e nevoie de cultura.As vrea sa vad ce pot face si cei ce comenteaza mereu. Sunt convinsa ca in afara de a incerca sa denigreze o activitate reusita benefica , altceva nu stiu, si nu pot.
BRAVO BOGDAN GEORGESCU !

de Horia Maries la 2 februarie 2012 - 06:00

Felicitarile cele mai sincere organizatorilor, dar mai ales TUTUROR elevilor participanti la concurs, indiferent de clasarea finala.

Felicitari si mentorilor, adica profesorilor.

Ii felicit pe elevi mai ales pentru dorinta si bucuria lor de a participa la un astfel de eveniment cultural.

A nu se uita insa ca orice jurizare, indiferent de perfectiunea ei, la probe ce nu pot fi exact cuantificate – masurate este una subiectiva.

De exemplu, in sport, este mult mai usor, obiectiv, sa stabilesti campionul/clasamentul masurand exact secunde sau centimetri, decat acordand note la gimnastica sau la patinaj (jurizare subiectiva).

Dupa parerea mea, toti elevii participanti meritau premii constand in diplome si carti.

Fiindca am amintit de sport, cred ca in context se potrivesc cele spuse de Pierre de Coubertin (sau atribuite lui), parintele Jocurilor Olimpice moderne:

„L’important dans la vie ce n’est point le triomphe, mais le combat, l’essentiel ce n’est pas d’avoir vaincu mais de s’être bien battu.”

„The important thing in life is not the triumph but the struggle, the essential thing is not to have conquered but to have fought well.”

Unor elevi eminenti cum sunt cei ce participa la astfel de manifestari culturale nu este cazul sa le traduc, i-as jigni.

Rog frumos sa nu fiu gresit inteles, dar cu ingaduinta Dvs imi expun parerea.

Concursul de recitari trebuie sa aiba loc, poate fi jurizat, se pot intocmi clasamente, dar o anumita recompensa si care sa rasplateasca efortul depus (in carti de exemplu) trebuie sa primeasca nu numai primii clasati, ci toti participantii.
Nu ar fi un capat de tara, n-am saraci bugetul autoritatilor locale din asta (cumparand niste carti in plus).
Multa sanatate si numai bine si daca se poate, tineti-o tot asa.

de 123132513 la 6 februarie 2012 - 13:02

Felicitari Gabor Tania pentru locul I…..:)

de 45416465854568948 la 6 februarie 2012 - 13:04

Bravo Tania…..esti cea mai tare !!!!Bravo tie !!!Ai spirit de invingator !

de Adelin la 10 februarie 2012 - 15:14

Bravo Tania pe locul I la Eminescu.Ai recitat frumos.

Lasati un comentariu