Continuă seria manifestărilor eminesciene.Concurs de recitări

• publicat la: 18 ianuarie 2012
Continuă seria manifestărilor eminesciene.Concurs de recitări

Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Carei organizează a șasea ediţie a concursului de recitări „Mihai Eminescu”. Cea din acest an se desfăşoară în data de 30 ianuarie, de la ora 18.00, în sala Casei Comunitare Sf.Ladislau (fostul Club 9 Mai).

Ediţia din acest an se va desfăşura pe două categorii distincte: ciclul gimnazial şi ciclul liceal. O şcoală are dreptul de a înscrie maximum 5 elevi într-o categorie. Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie, pe care o pot şi citi.Organizatorii vor pregăti o probă surpriză, cu o poezie „la prima vedere”.

Premiile, la fel ca în anii precedenţi, vor consta în diplome și cărţi.Jurizarea va fi asigurata de actori  ai Teatrului de Nord Satu Mare.

Tot în cadrul manifestărilor dedicate naşterii poetului nepereche Mihai Eminescu,in cursul săptămânii  a avut loc  un scurt program cultural artistic în organizarea aceleiaşi  Direcţii de Cultură din cadrul Primăriei Carei.

Au evocat personalitatea celui ce a fost poet,prozator publicist şi mare patriot Mihai Eminescu,directorul Direcţiei de Cultură ,Bogdan Georgescu şi Nicoleta Latiş,bibliotecar la Biblioteca Municipală Carei.

O alocuţiune în limba maghiară a avut  ziaristul Fischer Botond,urmată de un scurt recital sustinut de soliștii ansamblului Ceatăra,solista Tania Gabor  şi Grupul Karoler Trio.

A urmat un scurt moment poetic în interpretarea cenaclului nou constituit Artis.

La evenimentul cu participare  modesta  a fost făcut cunoscut programul manifestărilor pentru perioada imediat următoare,primul dintre ele fiind sărbătorirea Unirii Mici de la 24 Ianuarie.

Pentru concursul din data de 30 ianuarie 2012,termenul limită de înscriere este 25 ianuarie, ora 16.00. Înscrierea se face  la sediul Bibliotecii Municipale Carei,de luni până vineri, între ora 10.00 şi ora 16.00.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0745-773-183.

redactia

Lasati un comentariu