Duminică, românii din Roma protestează în faţa Consulatului României

• publicat la: 28 ianuarie 2012
Duminică, românii din Roma protestează în faţa Consulatului României

Duminică, 29 ianuarie, începând cu ora 12.00, românii din Roma şi din împrejurimi sunt chemaţi la a doua manifestaţie de solidaritate cu protestatarii din România, în faţa Secţiei Consulare a Ambasadei României la Roma, din Via del Serafico 69 – 75 (metrou B, staţia Laurentina).

Asociaţia Românilor din Italia, alături de alte asociaţii, îi cheamă la manifestaţie pe toţi românii nemulţumiţi de politica guvernului Băsescu – Boc, pentru a cere numirea unui guvern tehnic la Bucureşti.

La primul protest, organizat pe 22 ianuarie în faţa Ambasadei, au participat circa 250 de persoane. La al doilea protest, ARI apreciază că vor participa peste 400 de persoane, cifră menţionată şi în cererea de autorizaţie aprobată de Chestura din Roma. Vom cere şi de această dată demisia guvernului şi a preşedintelui şi numirea unui guvern tehnic, pentru scoaterea României din criză. Pentru Italia, Guvernul tehnic a fost singura soluţie şi măsurile luate de Mario Monti dovedesc ce înseamnă un guvern care nu are interese electorale. România are nevoie de un Mario Monti şi de o echipă de profesionişti, pentru o schimbare adevărată.

Nu este o soluţie înlocuirea PDL cu USL la putere. Noi nu am manifestat la Roma organizaţi şi manevraţi din umbră de PSD sau PNL, aşa cum încearcă să demonstreze cei care i-au rămas fideli preşedintelui Băsescu în diaspora. În diaspora au fost activate echipele de dezinformare şi denigrare a celor care îndrăznesc să-şi manifeste solidaritatea cu miile de oameni ieşiţi în stradă în ţară. Pentru a elimina orice dubiu cu privire la nepolitizarea protestelor organizate de ARI, duminică vom protesta şi contra tuturor filialelor partidelor politice româneşti din Italia şi din toată diaspora, aşa cum am menţionat şi în cererea de autorizare a mitingului aprobată de Chestura din Roma. Considerăm că filialele partidelor româneşti în diaspora sunt ilegale, inutile şi dăunătoare şi cerem desfiinţarea imediată a acestora. Partidele nu sunt în stare să rezolve situaţia gravă din ţară, cu atât mai mult nu pot face nimic pentru noi, cei din diaspora.

Menţionăm faptul că Asociaţia Românilor din Italia se află printre promotorii Apelului pentru Schimbare Adevărată!

„Adevărata Schimbare înseamnă o nouă politică cu noi politicieni, iar nu rotirea la putere a vechilor și insuportabilelor năravuri. În Piaţa Universităţii şi pe străzile din toată România, este datoria noastră de onoare să acţionăm, pentru a ne asigura că nu ne este furată din nou ţara, că impostorii puterii nu sunt înlocuiți cu marionetele opoziției! Nu cerem decât un singur lucru: oamenii potriviți să ajungă în locul potrivit, profesioniștii să revendice și să preia politica și guvernarea.”, se spune în Apelul pentru Schimbare Adevărată.


Lasati un comentariu