Furt bagaj din supermarket

• publicat la: 18 ianuarie 2012
Furt bagaj din supermarket

La unele supermarketuri, o legatura de patrunjel te poate costa cat o geanta de firma plina cu valori!

Spatiile de depozitare a bagajelor din incinta unor supermarketuri sunt atent (ne)supravegheate de catre agentii de paza, astfel incat risti sa-ti fie furate bunurile chiar in timp ce tu iti faci cumparaturile.

Nevoia individului de a ajunge la apogeul consumului este cel mai bine evidentiata la super sau hypermarket. Aici, indiferent ca iti cumperi o plasma sau niste biscuiti, esti tratat la fel.

La intrare esti anuntat ca trebuie sa-ti lasi bunurile in cutiutele special amenajate, dotate cu cheie, deci in deplina siguranta ca acestea vor fi gasite intacte la plecare. Daca bagajul tau a depasit gabaritul acceptat de cutiutele silfide, atunci trebuie sa te bazezi pe profesionalismul si competenta serviciului de paza, cel care va veghea cu cea mai puternica focalizare asupra gentii tale din piele de aligator.

Uite geanta, nu e geanta!

Pleci linistit sa-ti faci aprovizionarea si, dupa ce ti-ai achitat cosul cu produse, nu doresti decat sa-ti recuperezi bagajul lasat la dulapul strasnic pazit… daca ai mai avea ce! Cerberii de la paza minunatului supermarket nu par sa fi acordat o atentie deosebita bunului tau, de fapt nici nu erau in preajma gentii tale care pare sa-si fi schimbat locul, din moment ce nu o mai vizualizezi. Constati cu stupoare ca bunul tau a disparut si nimeni nu iti furnizeaza vreo informatie care sa conduca la gasirea acesteia, si, mai grav, nu exista semne cum ca vei putea sa reintri in posesia obiectului cu pricina.

Cat de tare trebuie sa-ti tipi dreptatea ca sa se faca dreptate?

Dupa o asemenea intamplare care te bulverseaza, pur si simplu, dialogul cu serviciul de paza si protectie depaseste pragul fonic acceptat intr-un centru comercial sigur, iar tot ce mai poti sa speri e ca acele camere de supraveghere sa-si fi facut treaba iar nefericitul eveniment sa fi fost surprins in filmare.

Pregăteste-ti cutia cu popcorn si urmăreşte filmul de actiune “Furt la supermarket”!

Chiar dacă tu esti cel păgubit, nu te astepta la tratamente speciale sau invitatii la un masaj gratuit pe scaunele special amenajate cât timp astepti verdictul. Din contra, toti angajatii se vor arata mai degrabă ofensati de faptul că le ceri explicatii si nu iti inteleg atitudinea refractara. Daca vrei sa dai vina pe cineva, asta cu exceptia hotului, afla ca trebuia sa te apropii cam la un centimetru distanta de foaia cu regulamentul folosirii seifurilor pentru a afla ca magazinul nu isi asuma responsabilitatea in cazul pierderii, uitarii sau furtului bunurilor depozitate.

In fond, este exclusiv vina ta ca nu stii sa citesti regulamentele si te increzi in profesionalismul unor servicii asa-zis de paza. Pana si reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului pun si ei tot in carca clientului furturile de acest gen, precizand ca nu exista vreo lege care sa ii determine pe cei din conducerea supermarketurilor sa raspunda de bagajele clientilor lasate la intrare.

Morala

Concluzionand, ori te duci fara bagaje voluminoase la supermarket, asta pana cand se reglementeaza o lege in favoarea securitatii consumatorului, ori apelezi din nou, cu neincrederea de rigoare, la seifurile puse la dispozitie de catre magazin, sperand ca nu vei ramane, iarasi, doar cu produsele perisabile din caruciorul impins cu atata gratie printre raioanele cu marfa.

Pentru detalii si pentru a te informa suplimentar, acceseaza site-ul www.avocat-tv.ro, sectiunea Subiecte.

Lasati un comentariu