Hocheiştii români care au intonat imnul Ungariei au fost premiaţi

• publicat la: 23 ianuarie 2012
Hocheiştii români care au intonat imnul Ungariei au fost premiaţi

Consiliul Secuiesc i-a premiat pe jucătorii echipei naţionale de hochei a României care au cântat în urmă cu o lună imnul Ungariei la meciul dintre cele două reprezentative. Jucătorii de etnie maghiară au primit premiul „Gabor Aron” pentru „conduita exemplară” de care au dat dovadă, informează Gazeta Sporturilor.

„Componenţii echipei naţionale de hochei a României, care au participat la turneul  internaţional desfaşurat în perioada 14-17 decembrie, la Miercurea Ciuc, şi-au asumat public identitatea de secui-maghiari. Au dovedit o conduită exemplară pentru care merită recompensaţi de Consiliul National Secuiesc cu premiul «Gabor Aron»”, a notat Szekelyhon.ro.

„Înaintea partidei de hochei dintre România şi Ungaria, sportivii noştri de elită au dovedit respect faţă de ambele ţări. După intonarea imnului României, ei au cântat împreună cu spectatorii din patinoar, imnul Ungariei şi pe cel al Ţinutului Secuiesc. Prin gestul lor de a-şi asuma public identitatea, au arătat un exemplu de urmat tuturor secuilor, tuturor locuitorilor ţinutului secuiesc şi au obţinut merite deosebite în lupta pentru autonomia ţinutului secuiesc”, mai scrie sursa citată.

Jucatorii nationalei României de hochei pe gheaţă au cântat, in luna decembrie, imnul Ungariei, in timp ce pe cel al României l-au ignorat complet.

Deşi opinia publică a fost revoltată de acest gest, Federatia Română de Hochei, condusă de Tancos Barna, a refuzat să ia vreo măsură impotriva jucătorilor.

sursa ziare.ro

comentarii

de edina la 23 ianuarie 2012 - 22:52

provocari

de edina la 24 ianuarie 2012 - 06:06

@avocat
asta vor si ei, doar ca si cu pamant cu tot!

de Cristian la 24 ianuarie 2012 - 06:16

Este o lipsă totală de cultură. Nu aceşti copii sunt vinovaţi, ci aceia care ar fi trebuit să se ocupe de educaţia lor.

de cititor la 24 ianuarie 2012 - 06:25

In primul rand e vinovat statul roman care permite manifestari extremiste pe teritoriul sau iar apoi bunul simt ar trebui sa dicteze celor care au cetatenia unui stat cum sa se comporte.Cred ca sunt provocari si bravade dar nici asa nu le sta bine si ii descalifica ca oameni onesti.Pacat.

de vasile la 24 ianuarie 2012 - 18:38

@cititor
mai intai sunt de vina cei care trebuiau sa-i fi educat, din familie si din scoala. apoi e vorba de o minoritate care nu se impaca tocmai cu situatia ei de minoritate etnica traitoare pe teritoriul altui stat. atata timp cat nu vor intelege acest lucru, astfel de fapte se vor repeta cu regularitate. dar nu ne miram ca se intampla chestia asta la hochei, unde in fruntea federatiei -care isi are sediul de fapt pe la miercurea ciuc – e nu un ungur de isprava, ci un ungur sovin, care incurajeaza apucaturile „secuiesti” de limba maghiara. apoi, desigur e de vina si legislatia romaneasca, dar, nu in ultimul rand sunt de vina faptuitorii. adica, stati putin, toata lumea e de vina, iar tocmai pe cei care au facut gestul sunt niste mielusei nevinovati?!

de oameni fara tara la 24 ianuarie 2012 - 20:18

deci cat sa mai toleram asemenea gesturi la noi in tara. daca se intampla asa ceva in ungaria din partea unor romani era mare scandal,la noi nu baga nimeni in seama asemenea gesturi. niste oameni nesimtiti care nu respecta tara in care traiesc. De ce nu plecati in Ungaria,oare pt ca cei de acolo nu va suporta? Hai Romania!!!

de edina la 24 ianuarie 2012 - 23:04

da, nesimtiti ca aia ar face mai bine sa nu uite in ce tara traiesc, numai ca unii cred ca o sa iasa din ea cu pamantul secuiesc cu tot

de rambo la 25 ianuarie 2012 - 05:52

cu care pamant secuiesc? cu ala cu care au venit in buzunare?

Lasati un comentariu