Horia Tecău a câştigat Australian Open la dublu mixt

• publicat la: 29 ianuarie 2012
Horia Tecău a câştigat Australian Open la dublu mixt

Perechea româno-americană Horia Tecău/Bethanie Mattek-Sands a câştigat, duminică dimineaţa, finala turneului de Grand Slam Australian Open in proba de dublu mixt.

Cei doi au invins in ultimul act al primului turneu de Mare Slem al anului cuplul Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India), scor 6-3, 5-7, 10-3.

Tecău si Mattek-Sands au câştigat fără mari probleme primul set, insă si-au iesit din ritm in cel de-al doilea, după ce jocul a fost intrerupt de o ploaie scurtă la scorul de 4-2 in favoarea perechii romano-americane.

Vesnina si Paes au restabilit egalitatea si apoi s-au impus cu 7-5, egaland situatia la unu si trimitand meciul in tie-breakul decisiv al setului al treilea, castigat clar de Tecau/Mattek Sands, scor 10-3.

Horia Tecau a obtinut astfel primul titlu de Grand Slam din cariera, dupa ce in 2010 si 2011 a disputat finala probei de dublu la Wimbledon, alaturi de suedezul Robert Lindstedt.

Ati putut urmari, in format LIVE Text, pe site-ul Ziare.com, desfasurarea finalei Australian Open la dublu mixt dintre perechile Elena Vesnina/Leander Paes (Rusia/India) si Bethanie Mattek-Sands/Horia Tecau (SUA/Romania).

Tecau/Sands – Paes/Vesnina 6-3 / 5-7 / 10-3

Pana in finala, perechea Tecau/Sands, cap de serie numarul 8, a eliminat cuplurile Sania Mirza/Mahesh Bhupathi (India), Jarmilla Gajdosova/Bruno Soares (Australia/Brazilia), Yaroslava Shvedova/Andy Ram (Kazahstan/Israel) si Lucie Hradecka/Frantisek Cermak (Cehia).

Horia Tecau (locul 12 in clasamentul ATP la dublu) a mai disputat doua finale de Grand Slam, la Wimbledon (2010 si 2011), ambele pierdute alaturi de suedezul Robert Lindstedt.

Alaturi de aceeasi Bethanie Mattek-Sands, tenismanul roman s-a calificat pana in semifinalele turneului Australian Open de anul trecut.

La editia din acest an, Horia Tecau si Robert Lindstedt au acces pana in „careul de asi” al competitiei, fiind eliminati de liderii ierarhiei ATP, gemenii Bob si Mike Bryan (SUA).

sursa ziare.com

comentarii

de ion la 29 ianuarie 2012 - 22:50

Bravo Horia Tecau!

Lasati un comentariu