Lobbyiştii din regiunea Nord-Vest au reînceput cursurile la Oradea

• publicat la: 17 ianuarie 2012
Lobbyiştii din regiunea Nord-Vest au reînceput cursurile la Oradea

Cincizeci şi cinci de persoane, reprezentând sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale, camere de comerţ si asociaţii de IMM-uri din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, încep azi, 16 ianuarie 2012, cursurile de formare în lobby şi advocacy oferite de Academia de Advocacy prin proiectul „Partener activ şi implicat”.

Pe parcursul a cinci zile, participanţii vor deprinde cunoştinţe referitoare la modalităţile de planificare a campaniei de advocacy, de organizare a unei audieri publice şi modalităţile de elaborare a unui document de poziţie. După această sesiune, participanţii vor parcurge o perioadă de 8 săptămâni de aplicaţii practice în organizaţiile lor, cu asistenţă din partea experţilor din cadrul proiectului.

Sesiunea de formare se va încheia cu un examen de absolvire în urma căruia participanţii vor obţine un certificat UECNCFPA care le va atesta cunoştinţele în dialog social şi advocacy. Absolvenţii vor putea participa apoi la cea de-a doua sesiune de formare urmată de o perioadă de 10 săptămâni de aplicații practice care se va finaliza, la rândul ei, prin certificarea ca Specialist în activitatea de lobby.

Oradea este primul oraş în care Academia de Advocacy a început derularea acestor cursuri pentru cea d-a doua generație de cursanți. Prima sesiune de formare a avut loc la Cluj în perioada 10-15 aprilie 2011, reunind membri ai grupurilor ţintă din regiunea Nord-Vest, din care 24 de persoane au reușit să devină absolvenți ai programului de formare din cadrul proiectului, devenind totodată primii specialiști în activitatea de lobby formați de Academia de Advocacy.

În saptămânile care urmează, cursuri similare oferite de Academia de Advocacy vor fi găzduite de Sibiu, pentru regiunea Centru, începând cu data de 13 februarie și de Arad pentru regiunea Vest, în 27 februarie.

Programul Partener Activ şi Implicat va pregăti 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Cursurile se vor derula succesiv în cele opt regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 – decembrie 2012.

comunicat

Lasati un comentariu