Noua Dacia Lodgy!

• publicat la: 5 ianuarie 2012
Noua Dacia Lodgy!

Dacia a făcut publice primele imagini oficiale cu noul său model, Lodgy. În concordanţă cu filosofia mărcii Dacia, Lodgy este un model al cărui principal atu este spaţiul interior, precum şi polivalenţa.
Lodgy va putea fi comandată în variante cu 5 sau 7 locuri, fiind mai lungă decât actualul MCV (4.5 metri), ceea ce permite şi un spaţiu mai mare pentru portbagaj, chiar şi în versiunea cu 7 locuri. De altfel, numele maşinii derivă din englezescul „lodge”, care trimite la trăsătura sa majoră: capacitatea de a găzdui o întreagă familie şi bagajele sale.

Dacia nu a făcut încă publice detalii privitoare la noile echipamente care vor apărea pe maşină, însă ne putem aştepta ca toate versiunile de Lodgy să fie echipate cu ESP, iar în opţiune sau în echipările superioare să apară senzorii de parcare pentru spate, pilotul automat sau climatizarea automată. Rămâne să vedem la Geneva, în martie, care vor fi în mod exact echipamentele noi aduse de Dacia pentru acest model.

Diferenţele dintre Lodgy şi MCV vor fi şi la nivelul modularităţii interioare, Lodgy fiind un monovolum mai bine adaptat la necesităţile unei familii decât un break. Ne putem aştepta ca Dacia să ofere soluţii de stocare la interior specifice monovolumelor, dar rămâne de văzut dacă rabatarea scaunelor din spate va oferi un spaţiu de încărcare perfect plan, cum se întâmplă la monovolumele moderne.
Diferenţa între Lodgy şi monovolumele mai scumpe ale mărcii Renault va sta nu doar în preţ, care nu ar trebui să depăşească 17.000 de euro pentru cel mai dotat model, ci şi în nivelul mai redus de siguranţă (probabil patru stele EuroNCAP, având în vedere destinaţia preponderent vestică a acestei maşini), precum şi materialele mai ieftine de la bord.

sursa romanialibera

Lasati un comentariu