Performanţele copiilor la şcoală sunt influenţate de pregătirea lor fizică

• publicat la: 5 January 2012
Performanţele copiilor la şcoală sunt influenţate de pregătirea lor fizică

Performanţele şcolare ale copiilor ar putea fi influenţate de pregătirea lor fizică si de cât de activi sunt, potrivit unui studiu olandez.

Cercetătorii spun că au găsit legături evidente intre exercitiile fizice si performantele scolare ale elevilor, potrivit BBC. Concluziile studiului vin după revizuirea a 14 studii anterioare, in care au fost inclusi peste 12.000 de copii.

Exercitiile ajută prin creşterea fluxului de sânge si oxigen către creier, se arată in studiu.

Totodată, activitatea fizică poate să reducă stresul si să imbunătăţească starea sufletească a copiilor, făcându-i pe acestia mai atenti la ore.

Această legatură dintre activităţile fizice si performantele scolare pune intr-o lumină nu tocmai bună presiunile pe care părintii le fac asupra copiilor, pentru ca aceştia să-şi imbunătăţească notele.

Astfel, se pare că solutia cea mai bună pentru copii nu este să petreacă mai mult timp in clasă si mai putin timp făcând o activitate fizică.

Copiii care invaţă să ia parte la sporturi invaţă de asemenea să se supună regulilor. Acest lucru inseamnă că ei sunt mai disciplinati si capabili să se concentreze, se arată in concluziile studiului olandez.

In acelasi timp, este indicat pentru copii sa fie activi cel putin o ora pe zi, din motive de sanatate.

Dintre cele 14 studii pe care le-au folosit cercetătorii olandezi, 12 au fost facute in Statele Unite, unul in Canada si unul in Africa de Sud. Cei peste 12.000 de copii au varste intre 6 si 18 ani, iar perioada de observatie ulterioară a fost cuprinsă intre opt saptamani si mai mult de cinci ani.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu