Proteste in toată ţara: Centrul Capitalei e paralizat, un jandarm a fost rănit la cap

• publicat la: 14 ianuarie 2012
Proteste in toată ţara: Centrul Capitalei e paralizat, un jandarm a fost rănit la cap

Manifestatiile organizate pe Facebook pentru sustinerea fondatorului SMURD, Raed Arafat, au continuat si sambata, mii de persoane adunandu-se in mai multe orase mari.
Cum era de asteptat, in Capitala este agitatia cea mai mare. Vreo doua mii de bucuresteni scosi in strada de sentimentul pro-Arafat au ajuns sa isi verse naduful pentru veniturile mici si masurile de austeritate sustinute de Cabinetul Boc si presedintele Traian Basescu.

In tara, au loc manifestatii similare si in Constanta, Cluj Napoca, Timisoara, Drobeta, Craiova, Sibiu, Iasi, Targu Mures, Pitesti, Ploiesti, Piatra Neamt, Galati si Slobozia.

In Bucuresti, dupa un protest pasnic in Piata Universitatii si o scurta busculada cu jandarmii, o mare parte din protestatari a plecat in mars catre Palatul Cotroceni, unde si vineri seara a fost miting anti-Basescu. Altii au ramas si au blocat Piata Universitatii si strazile adiacente. Ajunsi la Cotroceni, manifestantii nu au stat mult si au plecat inapoi spre Universitate.

Urmareste LIVE pe Ziare.com cele mai noi detalii despre desfasurarea evenimentelor de strada

– Marius Militaru, purtatorul de cuvant al MAI, a dezmintit informatia potrivit careia ar fi fost convocat sefii de arme. Potrivit spuselor sale, s-au luat masurile normale in astfel de cazuri. El a adaugat ca dispozitivul este flexibil, in functie de nevoi, iar, in prezent, se afla 100 de jandarmi.

Militaru a precizat ca Jandermeria nu este o institutie de represalii, chiar daca este un protest ilegal.

– O alta persoana a lesinat, in timp ce un jandarm a fost ranit la cap, fiind purtat de catre colegi catre salvare. De altfel, jandarmii au cerut intariri, deoarece nu mai fac fata maniei protestatarilor, situatia incepand sa degenereze in violente.

– In Piata Universitatii s-au aprins torte si petarde, in timp ce unii protestatari au inceput sa distruga semne de circulatie.

Jandarmii au reusit sa impinga protestatarii de pe partea carosabila, in conditiile in care sunt asteptati sa ajunga si restul persoanelor, care s-au plimbat pana la Palatul Cotroceni.

– O femeie de aproximativ 60 de ani a lesinat, fiind nevoie de interventia ambulantei.

Protestatarii si jandarmii au inceput sa se imbranceasca, din nou, la Piata Universitatii, in incercarea de a se elibera carosabilul. De altfel, fortele de ordine par sa retina cateva persoane.

Protestatarii au inceput sa se deplaseze din nou spre Piata Universitatii. De altfel, o parte din persoanele care au participat, sambata, la protest, au ramas la Piata Universitatii pe parcursul intregii zile, considerand ca este o locatie simbolica.

– Bubuitura auzita la Palatul Cotroceni s-a dovedit a fi o petarda.

– O bubuitura foarte puternica s-a auzit langa Palatul Cotroceni, unde se afla protestatarii. Intervievatii de televiziuni par sa nu stie exact care este motivul pentru care au iesit in strada, ei plangandu-se, in general, de pensiile si salariile taiate.

– Protestatarii au ajuns in fata Palatului Cotroceni.

– MAI a convocat sefii de arme de la toate departamentele, pentru a se pregati in cazul in care protestul nu va mai fi pasnic.

Protestatarii striga „Jos Basescu”, „Demisia” si „Veniti cu noi”. In prezent, sunt blocate atat B-dul Nicolae Balcescu, precum si zona de la Casa Armatei.

– Numarul manifestantilor din Bucuresti a ajuns la 2.000, potrivit Romania TV.

Noi imbranceli intre jandarmi si protestatarii care au ramas in Piata Universitatii. Manifestantii au aruncat cu apa in fortele de ordine, in timp ce acestia le cereau sa se intoarca in fata Teatrului National, pentru a se debloca circulatia.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu