Românii au protestat joi în faţa ambasadei de la Viena, sub sloganul „Mândru că sunt român”. Urmează, vineri şi sâmbătă, Berlinul

• publicat la: 20 ianuarie 2012
Românii au protestat joi în faţa ambasadei de la Viena, sub sloganul „Mândru că sunt român”. Urmează, vineri şi sâmbătă, Berlinul

Comunitatea românilor din Berlin este alături de protestatarii din ţară şi anunţă organizarea a două mitinguri, care vor avea loc vineri şi sâmbătă, de la ora locală 18, timp de două ore, în faţa Ambasadei României la Berlin.

„Scopul este susţinerea românilor din ţară şi de a le arăta că suntem alături de ei, chiar dacă suntem plecaţi! Ne pasă ce se petrece şi ne vom arăta solidaritatea faţă de o Românie care s-a trezit!”, sună chemarea la miting adresată comunităţii româneşti din Berlin.

În semn de solidaritate cu protestele românilor din ultimele zile, conaţionalii care trăiesc în capitala Austriei au decis să manifeste paşnic joi, de la ora 18, în faţa ambasadei ţării noastre de la Viena, pentru „a arăta în cel mai paşnic şi respectuos mod că nu suntem indiferenţi la evenimentele din România”.

Participanţii la mitingul de a Viena anunţă că nu au nicio implicare politică, însă respectă opţiunile celor care consideră că este nevoie de a transmite un semnal faţă de situaţia din ţară, la fel cum respectă opţiunile celor care consideră că acest lucru nu este necesar.

Singurul concept politic al participanţilor este „Mândru că sunt român”.

sursa jurnalul

Lasati un comentariu