Se schimbă criteriile pentru acordarea pensiilor de invaliditate

• publicat la: 12 ianuarie 2012
Se schimbă criteriile pentru acordarea pensiilor de invaliditate

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a anunţat joi că criteriile pentru acordarea pensiilor de invaliditate sau dizabilitate vor fi modificate până in vara acestui an, cu ajutorul specialistilor de la Banca Mondială.

„In 2011, am avut un deficit de 14,4 miliarde, care va scădea anul asta la 13,8. Rolul nostru e să luăm măsuri ca să asigurăm sustenabilitatea pensiilor. De exemplu, până in prezent 6.800 de pensionari si-au pierdut pensia de invaliditate, iar in prezent se recupereaza prejudiciul, dar se verifica si toate dosarele. Acum lucrăm să revizuim criteriile pentru acordarea pensiilor de invaliditate sau dizabilitate. Sperăm ca impreună cu cei de la Banca Mondială le vom revizui până pe 31 iulie 2012”, a declarat joi ministrul Muncii la Romania Tv.

Intrebată când vor fi indexate pensiile, Sulfina Barbu a spus că in luna aprilie va putea sa le dea pensionarilor un răspuns sigur.

„Când vor fi indexate pensiile: cu siguranţă este o intrebare pe care pensionarii si-o pun, iar eu revin cu un răspuns pe care l-am dat deja: dupa ce analizam toate datele referitoare la cresterea economica, daca am atins obiectivele pe care ni le-am propus, vom putea creste si pensiile. In luna aprilie vom avea sigur un raspuns”, a mai explicat ministrul Muncii.

Sulfina Barbu a mai declarat ca si in Romania anul acesta va fi promovata imbatranirea activa.

„Cumulul intre pensii si salariu este permis pana la salariul mediu brut. Daca suma e depasita, pensionarii se pot indrepta spre mediul privat. Noi vom promova imbatranirea activa”, a mai spus ministrul Muncii.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu