Solidaritate britanică.Corespondenţă de la Londra

• publicat la: 20 ianuarie 2012
Solidaritate britanică.Corespondenţă de la Londra

Evenimentele ultimei săptămâni au găsit ecou şi in inimile românilor plecaţi sau mai bine zis împinşi de sistemul actual să işi incerce norocul peste hotare.

Potrivit unor materiale sosite pe adresa redacţiei noastre din partea unui careiean  care nu şi-a uitat rădăcinile, aflăm că şi la Londra a avut loc miercuri 18 ianuarie 2012 un protest de solidaritate cu  „viermii care îşi merită soarta” după cum îi numea pe manifestanţi  senatorul  PDL  Urban  Iulian.

Deşi în urmă cu aproape 4 ani diaspora a fost cea care a decis soarta alegerilor prezidenţiale,semnalele primite din ţară au deschis ochii românilor care la acea vreme îl creditau pe Traian Băsescu cu încrederea lor.

Evoluţia ulterioară a  societăţii româneşti a dus încet-încet la „trezirea lor la realitate”  si iată că acum,în an electoral,românii din diaspora fraternizează cu fraţii lor rămaşi acasă. Protestul de la Londra este unul din protestele de solidaritate, iniţiator şi organizator fiind Adrian Cherciu, fondatorul celei mai importante comunităţi online pentru diaspora din Marea Britanie,cu peste 15.000 de useri inregistrati.

La protestul din data de 18 ianuarie au participat peste 150 de persoane cu vârste cuprinse intre 20 si 79 de ani.Mulţi dintre ei au iesit în stradă,dornici fiind de o schimbare în bine a României natale. ‘Mai rău de atât nu se poate’ spunea unul dintre protestatari,miercuri.

Protestul a fost unul apolitic,organizat şi desfăşurat în condiţii mai mult decât decente,chiar Politia Londoneza lăudând modul civilizat in care s-a desfăşurat .

Puteţi urmări  secvenţe din desfăşurarea protestului,dând click pe link-ul:

http://www.youtube.com/watch?v=NscUCZ3JVto

Dintre organizatori a făcut parte şi vechea noastră cunoştinţă Cristian Havrincea,cunoscut careienilor de pe vremea când făcea parte din echipa locală a Radio Transilvania Carei,acum coordonator la postul de radio ROMÂNi ONLiNE şi corespondent Antena 1.

Potrivit celor declarate de Cristian Havrincea,un nou protest va avea loc duminică 22 ianuarie 2012,cu începere de la ora 13,30 ,în faţa  Ambasadei României in Marea Britanie, unde  deja  şi-au  anunţat participarea toate organizatiile româneşti din Londra şi nu numai.

redacţia

comentarii

de HAI CAREIU la 20 ianuarie 2012 - 17:48

HAI CAREIU!!!HAI ROMANIA!!!BRAVO CRISTI!!!TINE APROAPE!!!

de relu la 20 ianuarie 2012 - 21:21

bine cristi!succes !

de oare cum? la 23 ianuarie 2012 - 18:22

CAND V-A FOST GREU ACI, ATI FUGIT DIN TARA NE-ATI LASAT DE IZBELISTE, V-ATI GANDIT DOAR LA PORTOFELELE VOASTRE. NOI AM RAMAS AM MUNCIT DIN GREU, PENTRU NOI SI PENTRU TARA! ACUM E NASPA SI AFARA, V-ATI TREZIT? UNDE VETI MERGE? ACI NU MAI TINE E SI MAI NASPA! NOI AM RAMAS, AM MUNCIT PE RUPTE….

de simplu la 23 ianuarie 2012 - 20:55

Voi ati muncit pentru Boc care v-a taiat la greu din pensii si salarii iar noi am trimis valuta in tara tot din munca noastra.E greu cand nu vrei sa muncesti.

de edina la 23 ianuarie 2012 - 22:58

@oare cum
iar incepeti cu salamul cu soia? vedeti ca pana la urma s-a dovedit ca soia chiar e sanatoasa! le-a fost greu si au ales sa caute un trai mai bun afara, ca aici marele base si micul poc au avut grija sa taie tot. ba chiar base ii indemna sa plece! Si daca afara au gasit un loc de munca in timp ce in tara nu, care e problema ta?

de cititor la 24 ianuarie 2012 - 06:17

Curaj si speranta!Vine dalba primavara,fi-va Lucaci liber iara!

de oare cum? la 25 ianuarie 2012 - 06:24

MAI ”DE SIMPLU” AI FI SURPRINS SA AFLI CA MUNCESC , MULT SI BINE…SI CASTIG IN JUR DE 1500 DE UERO PE LUNA? DA AI FI SURPRINS IN INGUSTIMEA TA IN CARE AFIRMI CA MUNCESC PENTRU BOC SI BASE SI ALTE JAVRE POLITICE…DAR NU ARE ROST SA UZEZ TASTELE PENTRU ATI EXPLICA CA SUNT MULTUMIT DE MUNCA MEA, SI CA IMI IUBESC TARA ASA CUM E EA CU BUNE CU RELE … IAR VALUTA AI TRIMIS-O PENTRU TINE FRATE SI PENTRU AI TAI… AI TRIMIS-O SA-TI CONTRUIESTI BOJDEUCA VISELOR SI SA-TI CUMPERI O MASINA TARE SA TE DAI CU EA MANDRUUUU PE STRASE…

Lasati un comentariu