161 de restanţieri careieni rămân fără ajutoare sociale

• publicat la: 2 februarie 2012
161 de restanţieri careieni rămân fără ajutoare sociale

Pe lista neagră a celor care nu şi-au achitat la timp taxele şi impozitele locale figurează nu mai puţin de 161 de persoane.Conform prevederilor O.U.nr.124/27.12.2011, începând cu data de 1 februarie 2012, beneficiarii de ajutor social, alocaţie pentru susţinerea familiei şi indemnizaţie sau stimulent pentru  creşterea copilului, sunt suspendaţi de la plata  prestaţiilor dacă nu îşi achită obligaţiile de plată către bugetul local .

În primă fază suspendarea este de 5 luni. Decizia de suspendare a venitului minim garantat, a alocaţiei de susţinere a familiei şi a indemnizaţiei de creştere a copilului se va aplica de la începutul lunii martie. Hotărârea ar trebui să implice şi o mare responsabilitate. Autorităţile locale ar trebui să cântărească cine sunt persoanele care nu au posibilitatea să plătească şi care sunt cele care trăiesc în lux, dar stau cu mâna întinsă.

Potrivit celor declarate pentru Buletin de Carei de Monica Radu, şef Serviciu Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Carei,”cei mai mulţi, 74  îşi vor pierde venitul minim garantat,alţi 71 vor rămâne fără alocaţia de susţinere a familiei iar un număr de 16 persoane nu vor mai încasa  indemnizaţia de creştere a copilului. Am depus toate eforturile pentru a anunţa persoanele în cauză,am trimis citaţii la domiciliul menţionat de către aceştia,am apelat la mijloacele de informare în masă  pentru a se evita această situaţie limită pentru mulţi dintre ei”.

Ajutorul social şi alocaţiile de susţinere familială  se  suspendă de la plată prin dispoziţie a primarului iar indemnizaţia de creştere a copilului se suspendă de către Agenţia pentru Plăţi si Inspecţie Socială Satu-Mare, pe baza tabelului centralizator  transmis de către Primărie.

Restanţierii care vor găsi soluţii pentru achitarea datoriilor în cel mult cinci luni, îşi vor recâştiga dreptul. Vor primi inclusiv banii care li se cuvin pentru perioada cât au avut ajutorul tăiat.

La nivelul municipiului Carei sunt înregistrate 177 de persoane  care primesc ajutor social,291 este numărul celor care primesc alocaţii de susţinere a familiei iar  253 de persoane încasează  indemnizaţia de creştere a copilului.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu