248 de amenzi aplicate de Poliţia rutieră

• publicat la: 10 februarie 2012
248 de amenzi aplicate de Poliţia rutieră

Acţiunile poliţiştilor rutieri menite a responsabiliza participanţii la trafic cu privire la respectarea strictă a normelor de circulaţie pe drumurile publice au continuat şi în cursul zilei trecute, urmărindu-se astfel prevenirea producerii de  evenimente rutiere cu grave consecinţe.

Abaterile constatate în trafic au fost sancţionate cu fermitate de poliţişti, aplicându-se 248 de amenzi în întreg judeţul, valoarea acestora depăşind 18.000 lei. Dintre aceste amenzi, 78 au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, într-unul din cazuri impunându-se aplicarea măsuri complementare a suspendării dreptului de a conduce, un şofer de 31 de ani, din Sighetu Marmaţiei, fiind depistat cu o viteză de 134 km/oră în Ciuperceni.

A mai fost suspendat un permis pentru efectuarea unei manevre de depăşire neregulamentară pe trecerea de pietoni, totodată poliţiştii au procedat la reţinerea a 8 certificate de înmatriculare.

Acţiunile organizate în cooperare cu lucrători R.A.R. au continuat şi în cursul zilei trecute, în intervalul orar 10.00 – 13.00, aplicându-se în total 20 de sancţiuni contravenţionale şi reţinându-se alte 2 certificate de înmatriculare. Spre exemplu, Levente F., de 41 de ani, conducător auto în cadrul unei societăţi comerciale având drept profil transport persoane, a condus un autovehicul ce avea montate mai multe scaune decât numărul specificat în documente, iar un alt bărbat de 44 de ani, Vasile Ş., a condus autoturismul având expirată dovada de circulaţie, mai mult, certificatul de înmatriculare nu concorda cu datele tehnice ale vehiculului.

O fetiţă de 8 ani a fost accidentată uşor

Poliţiştii Serviciului Rutier au intervenit şi în cazul unui accident produs în localitatea Acâş, ieri, în jurul orei 14.00. O fetiţă de 8 ani din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost accidentată uşor de autovehiculul condus de Gabor O., de 25 de ani, din aceeaşi comună.

Şoferul a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând că acesta nu a consumat băuturi alcoolice.

Cercetările continuă în cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Amplasarea radarelor în perioada 11 – 13 februarie a.c.:

–         DN 19: Satu Mare – Ciuperceni – Livada – Vama – Negreşti Oaş

–         DN 1C: Apa – Halmeu

–         DJ 193: Satu Mare – Păuleşti – Culciu – Pomi

–         DN 19A: Satu Mare – Ardud – Supur

–         DN 19: Satu Mare – Carei – Petreşti

–         Municipiul Carei:

Strada Agoston

Strada Petofi Sandor

Strada 1 Decembrie 1918

DN 1F: Carei – Urziceni

–         Municipiul Satu Mare:

Strada Odoreului

Bulevardul Lucian Blaga

Bulevardul Unirii

sursa IJP

Lasati un comentariu