4.63% rata şomajului

• publicat la: 8 februarie 2012
4.63% rata şomajului

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare anunţă o rată a şomajului la data de 31 ianuarie 2012 in valoare de 4.63 puncte procentuale, in creştere uşoară faţă de luna trecută, creştere datorată unor concedieri colective obişnuite in această perioadă a anului in domeniile agriculturii si constructiilor.

In judetul Satu Mare sunt inregistrati 7153 de şomeri din care 2881 femei, 2490 de persoane fiind indemnizate. Numai de la inceputul lunii februarie, până in prezent au fost făcute 84 de repartitii către diferite locuri de muncă, in speranţa ocupării unui număr cât mai mare de şomeri. La data de 6 februarie in evidentele AJOFM erau 274 de locuri de muncă in municipiul Satu Mare. Locuri de muncă in domenii variate atât pentru cei cu studii superioare cât şi pentru cei fără calificare, insă este de remarcat şi in această săptămână numărul mare de cereri din partea angajatorilor pentru meseria de confecţioner-asamblor articole din textile si anume 222.

917 locuri de muncă sunt disponibile si in reteaua EURES. Belgia, Danemarca, Germania si Norvegia caută ingineri, electronisti, şofer camion, mecanici, ghizi turistici sau asistenti medicali si multe altele. In cursul anului 2011 prin AJOFM au plecat la muncă 6 şomeri.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu