5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi

• publicat la: 24 februarie 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi

O bancă a păcălit o lume întreagă: A ajutat Grecia să-și ascundă datoriile, preţurile terenurilor din România au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, șefii marilor banci de investiții: privatizati cat mai aveti timp, o criză alimentară fără precedent ameninţă planeta și cel mai banal aliment s-a scumpit exagerat. Citeşte pe larg revista presei din 24 februarie 2012.

Capital.ro: Un film care îți taie răsuflarea! O bancă a păcălit o lume întreagă: A ajutat Grecia să-și ascundă datoriile. Conspirație sau adevăr? Ingineriile financiare făcute de banca de investiții Goldman Sachs prin care a ajutat Grecia să-și ascundă o parte din datorii revin pe agenda publică după ce scandalul s-a făcut uitat în urmă cu doi ani.

Financiarul: Preţul terenurilor tot în scădere, dar interesul pentru tranzacţii creşte Preţurile terenurilor din România au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, în medie, cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anul anterior, însă tranzacţiile cu terenuri au început să revină în atenţia dezvoltatorilor imobiliari, relevă un raport dat publicităţii de compania de consultanţă şi evaluare „Darian“.

wall-street.ro: Sefii marilor banci de investitii: Privatizati cat mai aveti timp si lasati pretul sa fie stabilit de piata! Reprezentantii unor banci precum JP Morgan sau Societe Generale, institutii financiare interesate sau implicate in privatizarile pe care statul roman le va face pe Bursa in urmatorii ani, declara la unison ca Romania trebuie sa se grabeasca sa faca listarile pentru a prinde „fereastra” acestui inceput bun de an.

Mediafax: O criză alimentară fără precedent ameninţă planeta. Care sunt soluţiile pentru evitarea foametei? Producţia agricolă la nivel mondial ar trebui să crească cu cel puţin 3% pe an, pentru a asigura necesarul de hrană al populaţiei aflată în continuă creştere. Studiul realizat de Economist Intelligence Unit aduce informaţii îngrijorătoare.

incont.ro: Cel mai banal aliment s-a scumpit exagerat. Iarna grea si sistarea importurilor au dublat preturile in unele orase. In magazine sunt oua mai putine si mai scumpe. De la inceputul anului, preturile au crescut de trei ori. Mai intai, pentru ca nu mai importam de la polonezi. Nu si-au modernizat fermele, iar produsul finit, adica „oul stresat”, a primit interdictie. Apoi, transporturile ingreunate si cheltuielile mari cu incalzirea in baterii i-au facut pe furnizori sa ceara mai mult. Si cum unii comercianti nu s-au inteles inca la pret, rafturile sunt goale.

sursa money.ro

Lasati un comentariu