5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în 13.02.2012

• publicat la: 13 februarie 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în 13.02.2012

In timp ce fanii asteapta lansarea de noi produse, actiunile companiei Apple doboara record dupa record, Lidl imprumuta 50 mil. euro de la IFC, FMI ne da un ultimatul: baietii destepti trebuie sa dispara, povestea Tnuva, cum s-a ajuns la faliment si evolutia pietei locurilor de munca in 2011.

incont.ro: Bate record dupa record. Compania care valoreaza cat Google si Microsoft la un loc si mai mult ca rezerva de aur a SUA sau piata mondiala a drogurilor. In timp ce fanii asteapta lansarea de noi produse, actiunile companiei doboara record dupa record. In saptamana care tocmai s-a incheiat, actiunile Apple au urcat pana la 460 de miliarde de dolari, impulsionate de rezultatele financiare impresionante si de zvonurile privind lansarea iPad 3 si iPhone 5.

ZF.ro: Lidl, credit de 50 mil. € pentru magazine în oraşele mici. Retailerul german Lidl, prezent de mai puţin de un an pe piaţa locală, a primit aprobarea pentru un credit de 50 mil. euro de la International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale. Banii vor fi folosiţi de discounterul german pentru expansiune.

EVZ.ro: Ultimatum FMI: Aveţi 48 de ore să alungaţi băieţii deştepţi şi şase luni să lichidaţi Compania Huilei! CNH intră în lichidare, Tarom îşi reduce flota, CFR va oferi un „pachet minim” de servicii, Poşta dă afară sute de angajaţi, iar Hidroelectrica trebuie să scape de „băieţii deştepţi” până miercuri!

wall-street.ro: Povestea Tnuva: Cum se simte in piata “moartea” unui jucator. In urma cu 7 ani, Tnuva Romania intra pe piata romaneasca, cu o investitie de peste 50 mil. euro intr-o unitate de productie si o ferma in Popesti Leordeni. La intrarea pe piata compania visa sa obtina afaceri anuale de 50 milioane de euro, in 3 ani de la demararea operatiunilor. Visele au fost insa spulberate rapid. Anii au trecut, incasarile nu au venit in ritmul scontat, iar datoriile s-au acumulat.

Romania Libera: Evoluţia locurilor de muncă în 2011. Bestjobs.ro a realizat recent o analiză privind evoluţia pe piaţa locurilor de muncă pentru anul 2011 comparativ cu 2010. A crescut numărul anunţurilor publicate, +18% în 2011 faţă de anul anterior, cea mai ridicată rată de creştere înregistrându-se în luna mai (+44%). A crescut numărul joburilor în provincie, mai puternic faţă de 2010. Alba Iulia (+44%), Sibiu (+43%), Deva (+42%), Braşov (+40%) şi Târgu Mureş (+35%) sunt oraşele fruntaşe în topul creşterii numărului de anunţuri disponibile în 2011. A crescut numărul de locuri de muncă pentru străinătate (+15%), vizaţi fiind specialiştii din Inginerie, Sănătate şi Software.

sursa money.ro

Lasati un comentariu