5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 09.02.2012

• publicat la: 9 februarie 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 09.02.2012

Vinul organic, „vin bio” pe eticheta din 2012, directorul Blue Air despre rezultatele financiare „incurajatoare” ale companiei, wall-street.ro a numarat banii noii echipe de guvernare, ce pot face bancile pentru scaderea dobanzilor, constructorul pasajului Basarab a mai primit un contract. Citeşte pe larg revista presei din  09 februarie 2012.

Agerpres: Producătorii din vin organic vor putea să folosească termenul de ‘vin bio’ pe etichete. Producătorii de vin organic vor putea să folosească, începând cu recolta din 2012, termenul de ‘vin bio’ pe etichetele lor, conform noilor norme comunitare elaborate de Comitetul permanent pentru agricultura econologică (SCOF), transmite miercuri Comisia Europeană într-un comunicat.

ZF: Şeful Blue Air: Cine supravieţuieşte acum este câştigător. Sherif Ussama, directorul general al low-costului Blue Air, controlat de omul de afaceri Nelu Iordache, spu­ne că operatorul a înregistrat anul trecut un business de 149 mil. euro, în scădere cu 9%, rezultate pe care le con­sideră „încurajatoare”, în condiţiile în care a derulat o restructurare în intervalul 2010-2011.

wall-street.ro: Analiza wall-street.ro: Am numarat banii noului Guvern: „Lupii tineri” vs. echipa Emil Boc. Cabinetul lui Mihai Razvan Ungureanu este mai tanar, dar si considerabil mai “sarac” in lichiditati decat echipa lui Emil Boc. Cei 10 noi ministri, incluzandu-l pe premierul desemnat, au acumulat cash in 2010 de aproape 4 milioane de lei, de aproape doua ori mai putin decat cei care au plecat odata cu Boc.

Financiarul: O modalitate prin care băncile ar putea scădea dobânzile ar fi reducerea rezervelor minime obligatorii.Reducerea rezervelor minime obligatorii de către Banca Naţională a României ar reprezenta o modalitate prin care băncile ar putea fi determinate să reducă dobânzile la credite, a declarat, miercuri (08 februarie 2012), preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi preşedinte al CEC Bank, Radu Gheţea, care a precizat, însă, că sugestia este formulată în nume personal.

Capital.ro Constructorul pasajului Basarab mai primește un contract de 246 de milioane de euro. Grupul spaniol de infrastructură FCC se va ocupa de reabilitarea unui tronson feroviar din regiunea Transilvaniei, prețul contractului câștigat de la CFR fiind de 246 de milioane de euro.

sursa money.ro

Lasati un comentariu