5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 21.02.2012

• publicat la: 21 februarie 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 21.02.2012

Grecia scapă de faliment, Euro se apreciază, Crin Antonescu nu vrea alianță cu UDMR, Lucian Nicolae Bode, l-a demis luni pe Radu Cristescu și România rămâne în urma Bulgariei în ceea ce privește convergenta la Uniunea Europeană. Citeşte pe larg revista presei din 21 februarie 2012.

Mediafax: Grecia scapă de faliment: Eurogrupul a aprobat al doilea plan de salvare a ţării. Statul elen va primi un ajutor public de 130 de miliarde de euro. Miniştrii de Finanţe ai zonei euro au aprobat marţi dimineaţa planul de salvare a Greciei, care cuprinde un ajutor public şi o ştergere parţială a datoriei greceşti deţinută de creditori privaţi, au anunţat mai multe surse europene.

incont.ro: Euro s-a apreciat, dupa anuntul acordului de salvare a Greciei. Euro a inregistrat marti o apreciere pe piata de schimb dupa anuntul unui acord de principiu in Europa destinat salvarii Greciei de la faliment, relateaza AFP. Moneda unica europeana, care valora 1,3185 dolari la ora 2.40 GMT (4.40 GMT) s-a apreciat pana la 1,3287 dolari la ora 3.10 GMT (5.10, ora Romaniei).

Agerpres: Crin Antonescu exclude o eventuală alianţă cu UDMR. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a exclus luni seară o eventuală alianţă cu UDMR în cazul în care Uniunea Social Liberală va ajunge la guvernare, însă a arătat că o decizie în acest sens va fi luată alături de partenerii din USL.

România Liberă: Ministrul Economiei şi-a demis consilierul .Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Nicolae Bode, l-a demis luni pe Radu Cristescu, din functia de consilier al ministrului, se arată într-un comunicat al MEC, citat de Realitatea.net. Radu Cristescu a fost, în perioada Guvernului Boc, preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului, dar a fost demis vara trecută de ministrul Agriculturii de la acea vreme, Valeriu Tabără. „L-am destituit în urma unei note de control, pentru greşeli pe care nu vreau să le comentez acum. Îmi asum această decizie”, a spus Tabără la vremea respectivă.

sursa money.ro

Lasati un comentariu