Accident de muncă la Moftinu-Mare

• publicat la: 29 februarie 2012
Accident de muncă la Moftinu-Mare

Doi sătmăreni cu vârste de 42 şi 53 de ani au fost răniţi în urma unor accidente de muncă produse în cursul zilei trecute, 29 februarie a.c., în localităţile Moftinu Mare şi Socond. Ambele accidente s-au petrecut în contextul unor activităţi de prelucrare a materialului lemnos, victimele fiind angajate ale unor societăţi comerciale ce activau în acest domeniu.

Bărbatul de 53 de ani, Gerezon N., a suferit leziuni foarte grave, aflându-se în acest moment în comă profundă la Spitalul Judeţean Satu Mare. Accidentul căruia i-a căzut victimă s-a produs în cursul dimineţii trecute, în jurul orei 10.00, în zona pădurii comunale din Socond. Bărbatul a tăiat salcâmi, iar unul dintre copaci s-a răsturnat peste el, cauzându-i leziuni grave la nivelul capului, necesitând transportare urgentă la spital.

Cauza este investigată de poliţiştii Secţiei 4 Beltiug Poliţie Rurală şi de specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, urmând ca în funcţie de evoluţia stării de sănătate a victimei să se procedeze la încadrarea juridică a faptei.

În jurul prânzului, la ora 13.00, un alt accident de muncă a fost sesizat Poliţiei, de această dată la faţa locului intervenind de îndată poliţişti din cadrul Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală şi lucrători ai I.T.M. În urma anchetei derulate s-a stabilit că Ioan V., de 42 de ani, din Santău, angajat al unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Moftinu Mare, în timp ce executa activităţi de debitat material lemnos, a fost acroşat de un fierăstrău circular, suferind vătămări la antebraţul stâng.

Şi în acest caz bărbatul a fost transportat la spital, cercetările continuând în cauză în vederea stabilirii împrejurărilor concrete de producere a accidentului.

comunicat

Lasati un comentariu